Novak Đoković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, objavio je da je pozitivan na koronavirus.

On se odmah po dolasku u Beograd iz Zadra testirao zajedno sa članovima porodice i tima sa kojima je bio u Beogradu i Zadru.

Kako je navedeno u saopštenju, ne oseća nikakve simptome.

PROČITAJTE JOŠ

„Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Deca su negativna. Sve što smo uradili u proteklih mesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namera“, naveo je Đoković.

On je potom govorio o „Adrija turu“.

„Naš turnir je bio humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo teniserima iz regiona, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period. U isto vreme, želeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fer-pleja. Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi“.

Potom je obrazložio i razloge za organizovanje turnira.

„To smo uradili u trenutku u kojem je virus oslabio verujući da su se stekli uslovi za njegovo održavanje. Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave lekara i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se neće komplikovati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana, i ponoviti test za pet dana“, zaključio je Đoković.

NOVAK ĐOKOVIĆ I KORONA

Novak Đoković je pozitivan na koronavirus

Novak se oglasio posle pozitivnog testa na koronavirus

Pozitivna i Novakova supruga, deca i roditelji ne

Novakov put do pakla na hrvatskom Jadranu

Hrvatski epidemiolog: Neće biti dobro ako je Novak pozitivan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare