Novak Đoković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Novak Đoković, šampion Vimbldona i Australijan opena i u ovom trenutku najbolji teniser sveta, pozitivan je na testu na koronavirus.

Svetski broj jedan je odmah po dolasku sa „Adrija tura“ u Zadru, posetio svog lekara u Beogradu, gde je i testiran i nalazi su, nažalost, pozitivni.

Njegova supruga je takođe pozitivna, a deca nemaju virus. Novak je u prvom obraćanju nakon testiranja istakao kako su sve radili čista srca.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako nije osećao nikakve simptome, koji bi ukazivali na prisustvo virusa u njegovom organizmu, Novak je insistirao da testove na koronavirus obavi po dolasku u Beograd.

To je i učinio, a ono što je poznato od ranije je da je član njegovog tima, kondicioni trener Marko Panikio, koji je testiran u Zadru, takođe bio pozitivan na testiranju.

Novakov trener Goran Ivanišević je testiran pre pet dana prvi put, nalazi su bili negativni, kao i ovi poslednji koji su obavljeni u poslednja dva dana.

Sve je počelo kada je otkriveno da je bugarski teniser Grigor Dimitrov, koji je u subotu odustao od daljeg takmičenja na „Adrija turu“, bio pozitivan na testu.

Kasnije su se testitale još 22 osobe koje su bile na turniru u Zadru, i tri su imali pozitivne nalaze, hrvatski teniser Borna Ćorić, trener Grigora Dimitrova, Kristijan Groh i Đokovićev kondicioni trener Marko Panikio.

NOVAK ĐOKOVIĆ I KORONA

Novak se oglasio posle pozitivnog testa na koronavirus

Pozitivna i Novakova supruga, deca i roditelji ne

Novakov put do pakla na hrvatskom Jadranu

Hrvatski epidemiolog: Neće biti dobro ako je Novak pozitivan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare