Novak Đoković špaga
Novak Đoković špaga; Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

U nedelju od 15.00 će sve oči sveta biti uprte u jedan stadion na Vimbldonu.

Foto: Nova.rs

Centralni stadion je dobio najiščekivaniji meč savremenog tenisa jer će Novak Đokoviću finalu Vimbldona igrati protiv Karlosa Alkaraza, svetski broj jedan i dva direktno će odlučiti novog vladara planete, ali i ko nosi sa sobom trofej Vimbldona.

Mladi španski teniser je pokazao da izuzetno poštuje Đokovića, Novak mu je na to uzvratio istom merom, ali nema dilemu da će u finalu ići na trijumf.

PROČITAJTE JOŠ

Uostalom sreli su se i u petak pre polufinalnih mečeva i srdačno pozdravili. Bio je to još jedan od znakova koji su upućivali da bi upravo njih mogli da vidimo u borbi za trofej.

Nole očekuje da odigra na vrhunskom nivou i to bi moglo da garantuje pravi spektakl.

Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/ISABEL INFANTES

„Mogu da vizualizujem bez problema šta me čeka u nedelju, to ću i uraditi. Spremiću se mentalno, igrački i fizički za veliku borbu, to će definitivno biti najteži meč na turniru. Biću spreman za najzahtevniji okršaj, on je u izvrsnoj formi. Igraju svetski broj jedan i broj dva, imali smo taj visokokvalitetan okršaj u Parizu. Potrudiću se da od početka budem na vrhuncu i da dam sve što mi je ostalo u rezervoaru – ako ne u finalu Vimbldona, kad onda?“, završio je Đoković obraćanje posle polufinalnog meča sa Janikom Sinerom.

Do sada su Đoković i Alkaraz igrali dva puta (1-1), a ovo je ujedno i prvi meč koji direktno odlučuje ko nosi trofej sa sobom.

„Jedva čekam da igram za Srbiju“

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

U godini kada je Đoković porušio gotovo sve teniske rekorde koji postoje i kada nastavlja da pomera granice do te mere da je teško da će neko uskoro uspeti da ga ugrozi, sami nastupi na grend slem turnirima ne zadovoljavaju šampionski apetit.

Želi da opet napadne trofej sa Srbijom (ima jedan Dejvis kup i jedan ATP kup), iako se grupna faza u Malagi igra u izuzetno nezgodnom terminu, kao i prošle godinu. Ukoliko Đoković dođe do finala US Opena (10. septembar), samo dva dana kasnije će igrati za Srbiju. To praktično znači da će direktno avionom iz Njujorka za Valensiju za željom da Srbija izbori prolaz u grupi sa Španijom, Češkom i Južnom Korejom od 12. do 17. septembra.

Istakao je da jedva čeka da ponese dres Srbije i da se već čuo sa selektorom Viktorom Troickim.

„Igraću ove godine. Radujem se tome. Nisam igrao prošle godine, bilo mi je krivo jer sam se nadao da će momci da prođu grupu u Valensiji, pa da im se pridružim u Malagi. Taj format je ustaljen već nekoliko godina, imali smo tešku grupu prošle godine. Nadam se da ću biti zdrav i da ću biti na raspolaganju. Jeste da je raspored nezgodan, da je u nedelji posle finala US Opena, ali rekao sam selektoru Troickom da sam tu i jedva čekam“, iskren je bio Đoković.

Ovako ironičnog Novaka još niste videli

Novak Đoković Foto:REUTERS/Dylan Martinez

Đoković je tokom polufinala sa Janikom Sinerom imao rasprave s publikom, najgore je bilo sredinom trećeg seta, spasao je dve brejk lopte i to nakon što ga je publika provocirala. Promašio je prvi servis, počeli su da mu se podsmevaju, a u jednom trenutku se jedan navijač prodrao i „Vamos Rafa„.

Ipak, ni to ga nije izbacilo iz ritma. Spasao je obe, a onda poručio navijačima da plaču. Ili ipak ne? Evo šta on kaže ironično kao nikada do sada.

„Sočivo, apsolutno. Zaglavilo mi se nešto u oku u tom trenutku, video sam da je snimila kamera, nešto sam se rastužio zbog tog sočiva, a klima je jaka, osušile su se oči, malo me zabolelo. Nešto mi je upalo u oko, zapravo, drago mi je da su oni to prepoznali“, poručio je ironično Đoković.

U nedelju igra veliko finale Vimbldona protiv Karlosa Alkaraza od 15 časova. Za 24. grend slem titulu i rekordnu osmu na travi u Londonu.

BONUS VIDEO Novak u ratu sa publikom