Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Novak Đoković imao je interesantnu konferenciju za medije nakon poraza od Jiržija Veselog u četvrtfinalu turnira u Dubaiju.

Srpski teniser je izgubio sa 6:3, 7:6 i tim porazom je omogućio Danilu Medvedevu da se popne na prvo mesto ATP liste.

PROČITAJTE JOŠ:

„Njegov servis je bio ubitačan, na ovako brzoj podlozi je izuzetno težak protivnik. Iako je visok i težak i možda se ne kreće najbolje, izuzetno je talentovan, ima dobru ruku i osećaj za prostor prostor. Bekhend mu je bio bukvalno bezgrešan. Kako god da sam ja odigrao, on je pogađao sve i svašta. Bio je hrabar u odlučujučim trenucima. Kapa dole, nema šta. Kada mu se ukazala prilika, išao je na sve ili ništa. Imao je malo i sreće, ali je zasluženo pobedio. Što se mene tiče, znam da mogu bolje. Nastaviću da radim i treniram. E sad, da li mogu da idem za Ameriku… Trenutno ne, ali ako se nešto promeni rado ću ići. Ako ne, okrenući se šljaci i onome što predstoji“, rekao je Novak.

Srbin se osvrnuo i na dalje ciljeve.

„Moj cilj je da nastavim da igram tenis što je duže moguće i koliko mi telo dozvoli. Ljudi oko mene me podržavaju naravno da sam još motivisan i besan kada izgubim meč, jer mi je stalo do toga da pobeđujem. Kao i svima. Drago mi je što svaki dan imam te emocije, jer one znače da želim da budem deo ovog sporta. Nadam se da ću brzo na teren, ako budem imao šansu igraći na većini njih“.

Odgovorio je i na pitanje vezano za migranta iz Australije, sa kojim je bio u istom hotelu početkom godine.

„Odgovorio sam na svako moguće pitanje na tu situaciju, tako da nemam ništa da dodam. Što se tiče Mehdija kog ste spomenuli, znam da je aktivan na društvenim mrežama. Znamo ko je i žao mi je što nisam imao priliku da ga upoznam jednog dana. Kao što sam napomenuo, trudiću se da pronaćem način da ih podržim. Samo pričanje o njihovom problemu je već podrška. S druge strane, vrlo je kompleksna situacija u čitavom svetu sa izbeglicama. Dolazeći iz zemlje koja je u skorije vreme imala puno izbeglica i ratova, i čitav region je jako propatio, to je nešto što me jako pogađa i potresen sam bio kad sam video šta sve moraju da doživljavaju u životu tako mladog čoveka. Ja im želim sve najbolje i trudiću se da nađemo način da im se još više pomogne“, zaključio je Novak.

BONUS VIDEO Neverovatan poen Novaka kojim je bacio publiku u trans

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar