Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Novak Đoković osvojio je Australijan open, stigao Rožeda Federera po broju nedelja na svetskoj rang listi i - mora na pauzu, verovatno do sezone na šljaci.

Goran Ivanišević, trener srpskog asa, smatra da postoji velika šansa da najbolji teniser sveta neće igrati nijedan turnir do onih na zemljanoj podlozi.

PROČITAJTE JOŠ

„Realno je da ne igra, zavisi od povrede, ali nema potrebe da žuri. Jedini turnir koji će možda igrati jeste Majami. Mislim da sledeću magnentnu rezonancu ima za dve nedelje, pa ćemo da vidimo“, rekao je Ivanišević za „Sport Klub„.

Đoković će narednog ponedeljka, 8. marta, započeti 311. nedelju svetske vladavine i tako oboriti rekord po broju sedmica na vrhu ATP liste.

„Radije bih ga video maksimalno spremnog za šljaku, da pokuša još jednom da pojuri titulu na Rolan Garosu. Siguran sam da će igrati dva turnira na šljaci pre Rolan Garosa i jedan na travi pre Vimbldona, tu su i Olimpijske igre pre US Opena. Na nivou cele godine možda bude odigrao dva-tri turnira manje nego dosad, što nije velika promena“, dodao je Novakov trener u intervjuu za „Sport Klub“.

Sezona na šljaci počinje u aprilu, pa bi Đoković mogao da se na teren vrati tek u Monte Karlu, koji je na programu od 11. do 18. aprila, dok je za nedelju posle te zakazan Serbia Open u Beogradu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare