Novak Đoković, Kreg Tajli
Novak Đoković, Kreg Tajli; Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Još jednom je aktuelizovana priča da li će Novak Đoković nastupati na Australijan openu od 16. do 29. januara 2023. godine.

Srbin je prošle godine deportovan, prošao je kroz pravi pakao u hotelu za migrante, a na kraju je dobio i trogodišnju zabranu izdavanja vize za Australiju.

PROČITAJTE JOŠ

Zabrana i dalje nije zvanično skinuta, iako se vlast u Australiji promenila, pa se očekuje da će srpski teniser igrati u Melburnu januara sledeće godine.

Prošle godine je problem bio što nije bio vakcinisan protiv koronavirusa, dobio je izuzeće, a onda je ministar Aleks Hok iskoristio diskreciono pravo i deportovao ga iz države. I to posle dva sudska procesa.

Ipak, on je smenjen, a na njegovo mesto je stigao Endru Džajs za kog se očekuje da dozvoli srpskom teniseru da napadne 10. Australijan open.

Dobar signal je ipak stigao za Novaka kada se na jednom skupu pojavio Kreg Tajli, direktor Australijan opena.

„Na putu smo da imamo sve najbolje igrače na turniru“, rekao je Tajli.

Zatim je pojasnio kako se sve promenilo za samo devet meseci, ne samo vlast u Australiji, već i odnos prema pandemiji koronavirusa.

„U sasvim smo drugačijem vremenu sada nego pre devet meseci. Drugačikje je i okruženje, ljudi slobodno putuju širom sveta i otuda se nadamo da ćemo imati sve najbolje igrače u januaru“.

Niko ne pominje konkretne planove, iako svi očekuju da će uskoro biti ozvaničeno da Srbin može da se vrati u Melburn.

„Čuo sam vesti o promeni vlasti. Ne znam hoće li mi vratiti vizu i hoću li imati dozvolu da se vratim u Australiju. Voleo bih da igram na Australijan openu. Ne zameram nikome. Ako budem imaš šansu da se vratim u Australiju, voleo bih to da uradim“, rekao je Đoković tokom Rolan Garosa ove godine.

BONUS VIDEO Novak Đoković o borbi za trofeje i najvećim rivalima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar