Foto: Screenshot Twitter i24NEWS English

Srbin je potpuno iskreno govorio o pričama koje ga prate mesecima unazad.

Našao se Novak Đoković pod pravom medijskom paljbom zbog odluke da se ne vakciniše protiv koronavirusa, a kao posledica toga nije mogao da igra na četiri mastersa u SAD i Kanadi, kao ni na Australijan Openu i US Openu (10.000 bodova za koje nije mogao ni da se takmiči).

PROČITAJTE JOŠ

Srbin je trenutno sedmi igrač planete uprkos tome što je morao da propusti dobar deo ATP karavana upravo zbog te odluke jer nije mogao ni da uđe u pomenute zemlje.

Stigao je Đoković u Izrael kako bi tamo popravio svoj bodovni saldo i po prvi put se upoznao sa ovom zemljom. Sedmodnevnu misiju je završio trijumfalno kada je u finalu savladao Marina Čilića sa 6:3, 6:4 i podigao trofej.

U jednom trenutku su ga upitali da prokomentariše upravo prethodne mesece, a on je pojasnio kako mu je odluka da bira da li će se vakcinisati napravila problem, ali da se on pomirio sa posledicama.

„Ostao sam dosledan svojim vrednostima, stvarima u koje verujem, a verujem u slobodu izbora. Verujem da svi imaju mogućnost da rade sa svojim telom šta žele, doneo sam svoju odluku. To je značilo neću ići na dva grend slem turnira i to je u redu. Tako je kako je, snosim posledice toga, ali sam ostao dosledan onom što verujem“, rekao je srpski teniser za „i24news“, a verovatno smo sve ovo pročitali jedno 50 puta od početka godine, ipak onda je usledio nešto drugačiji deo.

Zatim je pojasnio kako je to uticalo na njegovu sliku u javnosti.

„Sa druge strane, reflektori koje si pomenuo stvorile je mnogo negativnih priča, mediji nisu bili dobri prema meni. Očekivao sam to jer mediji nisu uvek dobri kada postoji agenda tamo po pitanju strategije. Moram da se nosim sa tim, da progutam to i da izađem na teren i radim ono što najbolje znam, a to je da igram tenis“, završio je Đoković.

BONUS VIDEO Novak Đoković dočekan ovacijama u Izraelu

Komentari

Svi komentari (0)