Novak Đoković na Vimbldonu
Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Novak Đoković je opravdao ulogu favorita i slomio otpor Holgera Runea sa 6:3, 6:4, 6:2 u osmini finala Vimbldona, a nakon toga je usledio spektakl za sebe. Srpski teniser nije želeo da trpi provokacije navijača, pa im je odgovorio, ali...

Ipak, Britanci su odlučili da se drže zajedno. Čuveni „Dejil mejl“ nije video nikakav problem u ponašanju publike, već je problem nastao u ponašanju Đokovića?!

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je po završetku susreta odlučio da se suprostavi publici koja je dobila priliku da ga više od dva sata provocira. Ipak, nakon toga je on uzeo mikrofon u ruke.

„Pa svim navijačima koji imaju respekt hvala što su ostali, njima čestitam iz dubine duše. A svima onima koji su odabrali da ne pokažu respektima, želim lakuuuuu noć. Lakuuuuu noć, lakuuuuu noć. Vrlo dobro veče! Ne, ne, ja to ne prihvatam. Znam da su podržavali Runea, ali to je isto kao „buuu“. Dobro je, dobro je, fokusiram se na ljude koji dolaze ovde, koji vole tenis i cene igrače, napore. Igrao sam u mnogo težim okolnostima, ne možete da me dodirnete“, rekao je Novak.

Britanski mediji su pokrili čitavu situaciju, ali iz samo jednog ugla. To je slučaj i sa „Dejli mejlom“ koji je optužio Đokovića da je video situaciju drugačije od svih ostalih. Navodno je samo Đoković pogrešno zamenio skandiranje Runeu za provokacije upućene njemu.

„Sedmostruki šampion je pretvorio svoj intervju na terenu u tiradu o onome što je smatrao da su uvrede upućene njemu tokom pobede u tri seta u ponedeljak uveče. Izgledalo je da publika jednostavno skandira „Ruuuuuuune“ za njegovog protivnika, ali Đoković je, kao što često biva, to drugačije video“, stajalo je između ostalog u tekstu.

Nakon toga se ovaj list pozabavio istorijom sukoba Đokovića i publike.

BONUS VIDEO Novak nakon pobede nad Runeom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare