Novak Đoković i Goran Ivanišević
Novak Đoković i Goran Ivanišević; Foto: EPA-EFE/KELLY DEFINA / POOL

Prekid saradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavna je tema balkanskih medija, a sada su ponuđeni i novi detalji tog slučaja.

Ivanišević je od 2018. godine sa Novakom i pomogao mu je da dođe do zvanja najboljeg tenisera svih vremena, ipak, nakon neuspešnog početka 2024. godine njihova saradnja je okončana.

PROČITAJTE JOŠ

O tome je govorio i čuveni Neven Bertičević, novinar Jutarnjeg lista, koji je dao ugao priče koji je, očekivano, bliži Ivaniševiću.

„Naravno, Srbin nije saopštio razloge, angažovao je Ivaniševića i on je doneo odluku da je ta saradnja završena. Neki su to znali pre ili tokom turnira u Indijan Velsu, jer se ceo tim sastao na zajedničkoj večeri i tu se desila vest koja, iako je šokirala određeni deo teniske javnosti, nije nimalo retka u odnosu trenera i igrača.

Tačno je da su Đoković i Goran Ivanišević proveli punih pet godina u idiličnoj vezi, ali je sada Srbin odlučio da krene svojim putem. U najavi nije bilo reči o novom treneru u boksu Novaka Đokovića, iako ovih dana trenira u Beogradu sa starim i velikim prijateljem Nenadom Zimonjićem, koji je dugo figurirao kao jedan od najboljih svetskih dubl igrača. Ali pitanje je da li će Zimonjić biti u novoj ulozi kada se Đoković vrati na Tur, to će biti na Masters 1000 turniru u Monte Karlu.

Neki su bili iznenađeni ćutanjem Gorana Ivaniševića. Mogao je, verovali su neki, da to objavi, ali Ivaniševićeva odluka je bila da to objavi onaj ko je angažovao trenera i da se veza, ma koliko uspešna, raskida njegovom voljom“, stajalo je u tekstu.

Foto: Paul Crock / AFP / Profimedia

Govorio je o prijateljskom razlazu i da li je Ivanišević bio iznenađen tom odlukom.

„Biće teško saznati šta se dogodilo i da li se zaista nešto dogodilo u ovim vezama, bez obzira koliko i gde smo „kopali“. Tačno je da je Đoković u tih pet plodnih godina došao do pozicije najboljeg tenisera sveta svih vremena, na kraju su to potvrdile brojke, ali ako je zaključio da je vreme za neke nove izazove, onda šta se dešavalo u prošlosti pet godina u njihovoj saradnji više nije toliko važno. Siguran sam da će Đoković u jednom trenutku možda reći da li im je dosadilo ili je nešto drugo odlučilo, mada to u ovoj priči neće biti preterano važno jer i kada se daju otkazi, komplimenti lete svuda, zahvaljuje se na uspešnom i odličnu saradnju i želim vam sve najbolje u daljoj karijeri i životu.

Sumnjam da je Ivanišević iznenađen, da se tako izrazimo, iznenadnim razdvajanjem. Bio je u najboljoj poziciji da primeti da nešto nije u redu i da se Novaku Đokoviću ne trenira previše, što je i potvrdio porazom od Italijana Luke Nardija u Indijan Velsu. Porazom od 123. tenisera sveta, najniže rangiranog igrača koji je pobedio Đokovića na bilo kom velikom turniru. Stoga Đokovićeva odluka, siguran sam, nije iznenadila Ivaniševića.

Posle turnira u Indijan Velsu, Srbin je otišao u Majami, gde se družio sa ostalim teniserima, ali je shvatio da u stanju u kojem je došao iz Indijan Velsa neće moći da igra ni ovde, pa je mudro doneo odluku da prolongira povratak tenisu do Monte Karla“, stajalo je u tekstu.

RASTANAK NOVAKA I IVANIŠEVIĆA

Novak otvorio dušu zbog Ivaniševića, pojasnio zbog čega su se rastali i poslao poruku koja odjekuje

Prvo oglašavanje Ivaniševića nakon prekida s Novakom objašnjava u kakvim su odnosima FOTO

Ivanišević ostao bez ogromnog bogatstva: Poznato koliko je zarađivao kod Novaka i koliko su mu veliki bili bonusi

Ivanišević za šest godina napravio pola GOAT-a: Nestvarna lista šta je sve Novak osvojio sa njim

Hrvati objavili šta je razlog za prekid saradnje Novaka i Ivaniševića

„Čupao nam je nokte, vezao lisicama“: Čuvena izjava Ivaniševića koja objašnjava kako je raditi sa Novakom

BONUS VIDEO Senzacija na Indijan Velsu – Đoković poražen od laki luzera Luke Nardija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar