Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Ne ide sve kako je Novak zamislio.

Novak Đoković je u nedelju trebalo da održi konferenciju za medije uoči početka turnira Serbia Open koji se igra od 18. do 24 aprila na terenima na Dorćolu, ali je ona posle odlaganja otkazana.

PROČITAJTE JOŠ

To je izazvalo čuđenje javnosti i brojne spekulacije, a izgleda da je razlog trening koji je prethodio konferenciji.

Prema inofrmacijama do kojih je došao „Sportski žurnal“, Đoković je bio nezadovoljan kako je izgledao tokom sparing meča.

„Đoković je pre podne sparingovao sa Dancem Holgerom Runeom, 79. na svetu, uz Španca Alkaraza, jedinim 18-godišnjakom u prvih 100. Odradili su uobičajeni trening, ali Novaku očigledno nije bio po volji nivo sopstvene spremnosti. Nekako je u njegovim udarcima nedostajao uobičajeni intenzitet, nije bilo one iskre, delovao je i malo sporije. Kada se tome doda loša igra u Monte Karlu, gde je pre nekoliko dana izgubio prvi meč od Španca Davidoviča, alarm je upaljen, a posle prepodnevnog treninga još jače je zazvonio. I Novakov govor tela, kao i izrazi lica, bili su odličan pokazatelj da najbolji teniser sveta još nije na nivou koji bi želeo dan pre početka svog turnira. I da time nije zadovoljan. Verovatno zato, umesto da se oko 14.30 časova pojavi pred sedmom silom čiji predstavnici su čekali u pres-centru, stigla je informacija da se konferencija za medije odlaže za ponedeljak u 14.30“, piše „Sportski žurnal“.

Zbog toga je na teren morao Ivanišević koji nije imao izbora nego da sparinguje na šljaci koju nikada nije voleo.

„Novak se nešto kasnije pojavio na istom mestu, kao pre podne, na centralnom terenu Srbija opena, ali sada samo sa Goranom Ivaniševićem. Igrali su poene, što je najbolji dokaz da Đoković nije zadovoljan svojim tenisom. Vimbldonski šampion iz 2001, naravno, nije mogao da parira šestostrukom pobedniku istog takmičenja, ali je Nole dobio priliku da još servira i upucava ostale udarce. Ivanišević ni u najboljim danima nije bio dobar na šljaci, pa tako ni sada nije mogao da pruži nekakav otpor, ali Đokoviću je verovatno bilo važno da uspešno odigra prvi ili drugi udarac posle servisa, onaj kojim se osvajaju poeni. Na tome je i bio akcenat na popodnevnom treningu“, zaključuje „Sportski žurnal“.

Novak Đoković je slobodan u prvom kolu, a u drugom čeka pobednika duela između Lasla Đerea i Hamada Međedovića.

BONUS VIDEO Spektakularan poen Novaka za izjednačenje u setovima sa Fokinom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare