Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia/Logo

Jedna od vesti iz rubrike "Verovali ili ne" stiže iz SAD, tačnije iz "Njujork Posta".

Moderna, farmaceutski gigant, angažovao je bivšeg FBI agenta da prati šta radi Novak Đoković jer spada u grupu „visoko rizičnih slavnih ličnosti“, a u Đokovića tu spadaju još i Elon Mask, najbogatiji čovek na planeti, te Rasel Brend, čuveni glumac.

PROČITAJTE JOŠ

Pogađate, svoj trojici je zajednično što su bili protiv obavezne vakcinicije bez detaljnih provera, iako ih to ne svrstava u grupu antivaksera.

„Nikada nisam bio protiv vakcinacije, primio sam ih kao dete, ali sam uvek podržavao slobodu izbora šta stavljate u svoje telo. Principi donošenja odluka o mom telu su važniji od bilo koje titule ili bilo čega drugog. Pokušavam da budem u skladu sa svojim telom koliko je god to moguće“, rekao je Đoković tokom 2022. godine.

Ova farmaceutska kompanija iz Bostona je formirala bivših pravnika koji čine „odeljenje za dezinformacije“ tačnije odeljenje koje prati narativ protiv vakcine.

Prvi su postojanje ovog odeljenja razotkrili Li Fang i Džek Polson, nezavisni novinari.

Jedan od izveštaja imao je naslov „Đoković je krunisan kao heroj antivaksera posle osvajanja US Opena“, prenosi „Njujork post“.

Najbolji teniser planete nije mogao da se takmiči u Njujorku tokom 2021. i 2022. godine zbog toga što je odbijao da primi vakcinu. Kako je rekao tada bio je spreman da se odrekne trofeja.

Moderna je bila zabrinuta zbog toga što „protivnici vakcine“ slave Đokovićevu pobedu, što je učinilo da se mnogi na društvenim mrežama „podsmevaju činjenici da je Moderna sponzor US Opena“.

Novak Đoković Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

I to nije sve, postoji i jedan deo izveštaj.

„Perspektiva Đokovića, koji se protivio vakcini što mu nije dozvolio da se takmiči na US Open 2022. godine, vratio se i osvojio turnir koji sponzoriše Moderna ojačalo je tvrdnje da su vakcine nepotrebne“, stajalo je između ostalog u izveštaju koji prenosi „Njujork post“.

Bivši FBI agent koji vodi ovo odeljenje je proveo više od 20 godina u službi i zove se Niki Rutman. On je zadužen za tim koji prati glavne vesti i internet izdanja o informacijama koje izazivaju skepsu prema vakcinama.

Moderna je zaposlila i tehnološku firmu koja je razvila softver koji prati sadržaj u vezi sa vakcinama na više od 150 miliona sajtova.

BONUS VIDEO Konferencija Novaka Đokovića nakon osvojenog US opena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare