Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/Kai Foesterling

"Uvek je uživao da predstavlja svoju zemlju"

Boris Beker, bivši nemački teniser i nekada trener Novaka Đokovića, otkrio je kako Srbin uspeva da na najvećim turnirima igra na najvišem nivou, a da ujedno stigne da predstavlja svoju zemlju i u Dejvis kupu.

Nemac, inače trener Holgera Runea, istakao je da ga nije iznenadilo što će Đoković igrati za Srbiju na finalnom turniru Dejvis kupa u Malagi.

„To što je rešio da igra Dejvis kup ove godine čini da se takmičari iz drugih zemalja osećaju pomalo nelagodno“, smatra Beker.

PROČITAJTE JOŠ:

Nemački teniski stručnjak je dodao da Novak pažljivo bira gde će nastupati u poznim igračkim godinama.

„To je Đokovićev tajni recept. Sa 36 godina on uspeva da prilagodi svoju snagu, pojača je i igra na važnim turnirima kao što su grend slemovi. I to u top formi. Đoković obično igra jedan do dva pripremna turnira pre ta četiri najveća takmičenja i onda po idealnom scenariju osvaja titulu. Posle toga obično pravi radikalan rez“, objasnio je Beker u podkastu „Žuta loptica“ na „Eurosportu“.

Ove godine nije bilo teško Đokoviću da odluči da li će nastupati za Srbiju u Dejvis kupu, jer mu je osvajanje „salatare“, druge u karijeri, velika želja.

„Uvek ima izuzetaka, takav primer je ova sezona posle US Opena. Novak je posle toga igrao Dejvis kup i kvalifikovao se sa Srbijom za finalni turnir najboljih osam“.

Na finalnom turniru u Malagi od 21. novembra, Srbija u četvrtfinalu igra sa Velikom Britanijom.

„Novak je ponosan Srbin. Uvek je i bio. Uvek je uživao da predstavlja svoju zemlju“, zaključio je bivši broj jedan svetskog tenisa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar