Novak i deda Vladimir
Foto: Screenshot Youtube 60 minutes

Poseban čovek u životu Novaka Đokovića bio je deda Vladimir (kog je uvek oslovljavao sa đed) i koji je mnogo uticao na njega.

Đoković nikada nije zaboravio ko je među najzaslužnijima što je stigao na vrh planete. Novak je tokom 2011. godine dao intervju za „60 minutes“, a tada je odlučio da se u tom intervjuu pojavio i deda Vladimir.

PROČITAJTE JOŠ

Snimak je objavljen baš te 2012. godine kada je preminuo deda.

Tragičnu vest je Đoković saznao na treningu pred meč protiv Aleksandera Dolgopolova na turniru u Monte Karlu. Dugo se pisalo da li će odustati od takmičenja, ali je on na kraju odlučio da igra za deda Vladu.

Nije mogao da izdrži na kraju, te je podigao ruke i počeo da plače.

„Ovo je trofej za mog đeda Vladu koji mi je uvek bio izvor pozitivne energije. Moj heroj i idol, od malih nogu me je naučio da se nikada ne predajem. Ovo je za tebe moj Vlado“, poručio je Đoković i borio se da ne brizne u plač.

I Vladimir je tokom 2010. godine govorio o svom unuku i koliko je ponosan na njega.

„Bio je talentovan za tenis od malih nogu, da me ubijete ne znam otkud mu to. Niko u porodici nije izuzetan sportista. Njegov otac Srđan i stric Goran bili su strašni skijaši, ali rekreativno. Sećam se da ga je Jelena Genčić primetila kada je imao pet godina i da je rekla Srđanu da ga odmah dovedu na trening“, rekao je Vlado.

On je bio posebno posvećen tome da unuk uspe, pa ga je vodio na treninge u tim godinama.

„Svaki bogovetni dan smo išli. Roditelji su mu u to vreme imali palačinkarnicu na Kopaoniku, nisu mogli da budu u Beogradu i da ga vode na treninge. Video sam da mu je baš bilo stalo i zato mi nije bilo teško da ga vodim na časove. Bio sam mu podrška u svemu, davao sam mu pare kad je trebalo, nije to zaboravio. On i Jelena su lep par, volim da kažem da je najzaslužnija za sve što je postigao, prati ga, podržava, pomaže, lep su par.“

Imao je samo hvalospeve na račun unuka kog je uvek terao da bude savršeno obrijan.

„Nikada nije dolazio u Beograd, a da me ne podseti, makar i na pola sata. Kad pobedi, radujemo se zajedno, kad izgubi, hrabrim ga, kažem mu da će biti i pobeda. Srećom, više je slavlja. Ljudi kažu da je lep na mene i da voli da se šali kao ja. Ako tako kažu, ja nemam ništa protiv“, našalio se za kraj tog intervjua Vlado.

BONUS VIDEO Novak Đoković u finalu Završnog mastersa pobedio Janika Sinera