Foto: : PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

"Tenise, nedostajao si mi". To su četiri reči koje su učinile da se sve glasnije priča o tome da će Novak Đoković zaigrati na Vimbldonu.

Novak Đoković je nekoliko sati nakon što se vratio na drugo mesto na svetu nakon iznenađujućeg poraza Karlosa Alkaraza objavio snimak sa treninga. Ponovo je uzeo reket u ruke, a desno koleno izgleda baš dobro. Nema dodatnih bandaža, deluje da nema ni prevelikih problema i da oporavak teče baš onako kako treba.

Novak je počeo sve češće da se pojavljuje u javnosti što je obično bio signal da se vraća na teren. Počeo je da trenira (da trči na travi) tačno 10 dana pre početka Vimbldona (1. – 14. jul) što navodi na zaključak da bi mogao da nastupi na trećem grend slemu u sezoni.

PROČITAJTE JOŠ

To i dalje deluje kao riskantan potez jer zbog niskog odskoka na travi njegova kolena će imati dodatni pritisak koji moraju da iznesu. Tako je svake godine, nije to nikakva novina, ali jeste činjenica da je ovo prvi put da je imao problem sa medijalnim meniskuskom zbog čega se opredelio za operaciju već u Parizu.

Ipak, ukoliko postoji neko ko može da kaže da poznaje svoje telo onda je to upravo Đoković. Posle povrede kolena poručio je da je nedeljama unapred osetio da nešto nije u redu i počeo da radi koliko je moguće da to spreči ili ublaži. U tome mu nisu pomogle dve neočekivane odluke organizatora koje su ga dodatno pogurale u neželjenom smeru.

Samo sedam dana pre žreba za Vimbldon (petak, 11.00) srpski teniser je odradio čitav set vežbi i polako se vraća na stari kolosek. Na kondiciji je počeo da radi ubrzo nakon operacije time što je vozio bicikl u teretani po 45 minuta dnevno.

Sada je poslao poruku koja je sve ohrabrila.

„Tenise, nedostajao si mi! Nastavljamo da gradimo svakog dana. Posebne čarape za raspoloženje su aktivirane“, napisao je Đoković na društvenim mrežama u četvrtak popodne.

View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

I ove godine Vimbldon ima borbu sa jednom kobi koja ga prati decenijama unazad. I ovog puta će biti u senci jednog fudbalskog takmičenja, kao što je to slučaj svake dve godine (sa izuzetkom Mundijala 2022. godine koji je održan po prvi put u istoriji zimi). Ovog puta će biti u fokusu Evropsko prvenstvo, pa će možda sve dobiti neočekivano manju pažnju.

Ipak, i Vimbldon će bolje proći ukoliko uz Alkaraza i Janika Sinera na turniru bude i sedmostruki šampion koji je od 2018. godine izgubio samo jedan jedini meč.

U zemlji u kojoj je fudbal svetinja tenis neretko pada u drugi plan, ali uvek uspeva da se iznova podigne i da oduševi.

Novak se oseća mnogo bolje i mogao bi da se nađe na Vimbldonu, a tada će sve biti vest. I sa kojim timom je otišao, i u kakvom raspoloženju i kako je izgledao svaki trening… Sve to ćete moći da pratite na Nova.rs iz dana u dan jer će i ove godine sportska redakcija biti u Londonu.

Đoković mora da donese veliku odluku, da li će uopšte igrati u Londonu na travi i da li smatra da je spreman da napadne 25. grend slem titulu. Poslednje informacije govore da će prva polovina jula biti u znaku tenisa.

BONUS VIDEO Poslednji poen Đokovića u prvom setu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare