Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Neverovatan kraj US Opena za Novaka Đokovića, svetski broj jedan je diskvalifikovan sa turnira u Njujorku!

Prosto je neverovatno da se ovako nešto dodilo – Novak je pogodio linijskog sudiju lopticom u vrat, bez ikakve namere…

Sudije su rešile da ga diskvalifikuju!

Šta se dogodilo? Taman kada je Karenjo Busta u 11. gemu napravio brejk, Novak je izvadio lopticu i posleo je iza sebe, ali neoprezno, krajnje neoprezno, pogodio je ženu, linijskog sudiju u glavu!

Ona je pala, ukazana joj je pomoć, a potom je izašla sa terena.

Sudije su se ubrzo konsultovale, Novak je pokušao da im objasni da nije imao nameru da je pogodi, ali nije vredelo, posle nekoliko minuta konsultacija supervizor i sudije su odlučile da diskvalifikuju Đokovića!

Pre toga, tokom seta, kada je propustio prilike za brejk, Novak je bio ljut na sebe i besno je udario lopticu u ogradu kraj terena, sa strane.

Tada nije opomenut, ali nedugo posle toga, desilo mu se nešto neverovatno, što praktično nikada nije doživeo u karijeri.

Sve ovo će izazvati ogromnu polemiku, da li je moglo da bude drugačije ili ne, ali činjenica je jedna – Đoković napušta US Open ne zato što je pobeđen, već što je DISKVALIFIKOVAN.

Sve detalje meča iz Njujorka mogli ste da pratite uz naš blog uživo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

TOK MEČA:

KRAJ MEČA! DISKVALIFIKACIJA

Neverovatna odluka… Novak je diskvalifikovan sa US Opena!

Ne deluje dobro…Izgleda  da će biti suspendovan!

Sudije još razgovaraju sa Novakom, on im objašnjava… Da li vredi?

Sudije odlučuju da li da diskvalifikuju Novaka!

Novak je po završetku gema slučajno pogodio linijskog sudiju… Sudije se objašnjavaju, šta će odlučiti. Kazna može da bude i diskvalifikacija!

Sudije su se konsultovale, Novak stvarno nije imao nikakvu nameru, nije bio ni agresivan potez, vadio je lopticu iz džepa… Sada čekaju verovatno ceo snimak. Nejasno je kako je tako ženu pogodila loptica!

5:6. Brejk. Novak povredio rame!

Novak se u 11. gemu na 0:15 okliznuo, nezgodno je pao na rame… Bolna grimasa, dobiće medicinsku pomoć! Posle tretmana, nastavio je da igra…Drop šot je završio u mreži, tri brejk lopte za Španca.

Uspeo je Novak da dobije naredni poen. Ali stiže sve Karenjo Busta… Pravi brejk…Međutim, drama, linijski sudija, jedna žena je pala, ukazuje joj se pomoć!

5:5 – Novak ne koristi tri set lopte

Dve greške Španca za 0:30. Potom još jedna loptica poslata u mrežu…Tri set lopte! Ne koristi prvu, loptica je liznula liniju za 15:40. Vrh mreže je pomogao Špancu da neutrališe i drugu set loptu…Sjajno je Španac sakrio drop-šot, neutralisao i treću set loptu. Potom dolazi do prednosti greškom Đokovića iz forhenda, pa dobar servis… Šteta, propuštena prilika.

5:4 – Novi gem s nulom

Sjajno, Novak je pogodio i deveti as za 40:0, a onda je Španac pogodio vrh mreže, loptica je ostala na njegovoj strani – Novak ne da svoj servis.

4:4 – Novak propustio priliku za brejk

Naterao je Novak protivnika na grešku za 30:30. Došao je Karenjo Busta do 40:30, ali je opet pogrešio. Usledio je sjajan poen Đokovića, agzekucija forhendom, 13. viner za brejk loptu. Španac je sjajno servirao, izjednačio. Potom novi odličan poen Pabla, pa nadmudrivanje na mreži i poen za Novaka.

Dobar servis je doneo novu prednost Špancu, potom mali promašaj broja jedan, najduži gem, nema brejka.

4:3 – Parada Novakovih asova 

Smeč u mrežu, pa as broj šest za 15:15. Sedmim asom i to iz drugog servisa je stigao do 40:15, potom osmi – šta radi Novak! Predivno. Vodi 4:3!

3:3 – Španac lako

Lagan gem za Karenjo Bustu, bez izgubljenog poena. Novak će morati da proba nekako da ga izbaci iz ritma. U publici je i Dominik Tim.

3:2 – Novak sjajno servira

Đoković već sad ima pet as servisa, Španac se muči da pročita gde će Srbin servirati. Samo da tako nastavi Novak, neće biti problema.

2:2 – Karenjo Busta se dobro drži

Španac je poveo sa 40:0, ali onda je Novak dobio dva poena. Zahvatio je lopticu ramom reketa, otišla je u aut i Španac je izjednačio na 2:2.

2:1 – Tri asa Đokovića

Šta reći, do 40:0 došao je Novak sa tri as servisa, potom je Španac dobio poen, ali ništa više od toga, Novak vodi sa 2:1.

1:1 – Odličan gem

Borba u drugom gemu, Novak je došao do 30:30, potom je Karenjo Busta uspeo da stigne u odlučujućem poenu drop šot i poslao dijagonalu na kojoj mu je i Novak aplaudirao.

1:0 – Siguran gem

Gem bez izgubljenog poena! As, pa bekhend paralela, još dva laka poena posle toga i Novak je poveo.

21.12 Počeo je meč!

Počinje meč Đokovića i Karenjo Buste, Novak je na servisu.

21.06 Šta kaže Novak?

„Osećam da sam u ritmu, osećam se pozitivno. Ako imam u vidu koliko sam igrao, dobro je biti u ovakvoj situaciji i biti spreman. Nadam se da ću igrati najbolje što mogu. On je dobar sa osnovne linije, svaki potez mu je dobar, ne daje lake poene, dobro se brani, malo greši…Voli da igra ovde, očekujem dobar meč“, poručio je Đoković.

21.03 Igrači su na terenu, Španac i njegovi utisci

Karenjo Busta je po izlasku rekao:

„Posebno je vratiti se na ovaj teren. Imam samopouzdanje na ovoj podlozi. Jako težak meč me čeka, najteži mogući. Probaću da igram najbolji tenis, zašto da ne pobedim?

21.02 Beker: Gube već u svlačionici

Zanimljivo razmišljanje Borisa Bekera na Eurosportu pred početak meča:

„Pa, većin igrača meč protiv Novaka izgubi još u svlačionici“. Sve je rečeno…

20.51 Teniserke završile meč

Novakov meč bi trebalo da krene oko 21.05. Putinceva i Martić su upravo završile meč na „Artur Ešu“, Kazahstanka je u četvrtfinalu, slavila je sa 6:3, 2:6, 6:4.

20.32 Inspiracija za Noleta

Novak je nedavno imao prilike da razgovara sa grend slem šampionom u tenisu za osobe sa posebnim potrebama, Gustavom Fernandezom. Kaže da mu je Gustavo velika inspiracija.

Više o tome pročitajte OVDE.

20.01 Novakov meč kasni

Početak meča Đokovića i Karenjo Buste kasniće, jer Julija Putinceva i Petra Martić igraju treći set.

19.40 Šta kaže Karenjo Busta?

Španski teniser se nada da bi Novak mogao da ima loš dan…

„Novak igra sjajan tenis. Imam možda i najteži zadatak u ovom trenutku, ali uvek imate opcije. Možda bude imao loš dan. Ključ je da budem koncentrisan, posebno na startu meča. U našem poslednjem meču oba seta su bila tesna, ali on zna kako da igra te važne poene. Iskusniji je od mene“, poručio je Pablo.

Ako mu je Štruf preneo impresije iz meča sa Novakom, mogao je samo još više da se zabrine…

 

19.32 Ko još igra?

Aleksander Zverev i Alehandro Davidovič Fokina su počeli meč, posle Novakovog igraju se mečevi Ćorić – Tompson i Šapovalov – Gofan.

19.30 Novak je raspoložen za – ples!

Sudeći po videu koji je postavio na Tviter profilu izgleda da je ne samo on, već ceo tim, na čelu sa fizioterapeutom Ulisesom Badiom izuzetno raspoložen.

19.28 Igra brojeva

Šta kažu još brojke? Novak je protiv Jana-Lenarda Štrufa u trećem kolu ostvario jubilarnu 600. pobedu na betonu. Samo Federer ima više od njega (782).

Skor od 26-0 je drugi najbolji start jednog tenisera u sezoni u poslednjih 30 godina. Rekord drži Novak sa 41-0 iz 2011. godine, niz koji je prekinuo baš Federer na Rolan Garosu.

Novak računajući i 2019. i tri meča sa Dejvis kup finala ima niz od 29 pobeda. Pokuđaće da ostvari i 30.

19.26 Zna se ko je favorit

Novak je dobio sva tri duela protiv 20. nosioca, uvek na mastersima i uvek u osmini finala. Zanimljivo. Neka se trend nastavi.

19.25 DOBRODOŠLI!

Sledi Novakov četvrti meč na ovogodišnjem US Openu, protivnik mu je 20. nosilac, Pablo Karenjo Busta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare