Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez)

Odjeknula je vest da će Novak Đoković učestvovati sa reprezentacijom Srbije na Dejvis kupu u Sidneju početkom januara, ali i dalje postoji mogućnost da se ipak ne pojavi u Australiji.

To je za mnoge bio signal da će najbolji teniser planete igrati i na Australijan openu u Melburnu, na kojem je obavezan uslov da je teniser vakcinisan.

Kako Đoković nije javno otkrio da li je primio vakcinu ili ne, već mesecima se nagađa njegov status.

Za razliku od Melburna gde se igra prvi grend slem sezone, u Sidneju vakcinacija nije obavezna, ali je potrebna posebna dozvola lokalnih vlasti uz karantin od 14 dana kako bi bilo koji teniser mogao da učestvuje na ATP kupu.

PROČITAJTE JOŠ

Upravo je ta komplikovana procedura argument da se srpski teniser vakcinisao i da ćemo ga gledati u pohodu na rekordnu 21. grend slem titulu.

Međutim, propozicije ATP kupa su takve da nedoumice i dalje ostaju.

Prema pravilniku turnira na kojem se gleda renking najboljeg igrača, Srbija ne bi mogla da učestvuje bez Novak Đokovića, jer je sledeći najbolje rangirani teniser Dušan Lajović na 33. mestu što ne bi bilo dovoljno da se obezbedi učešće u Sidneju.

Međutim, postoji opcija i da se Đoković povuče sa takmičenja nakon što je Srbija dobila poziv za učešće i da tim ostane u konkurenciji i bez njega, jer nema naknadne promene prema propozicijama.

To znači da bi prijava Novaka Đokovića mogla da bude samo formalna, kako bi Srbiji omogućio da učestvuje i da njega ipak nećemo gledati u Sidneju.

Upravo je ovaj scenario nagovestio i poznati novinar i Novakov kritičar Ben Rotenberg.

Srpski teniser se još uvek ne oglašava po po ovom pitanju, a nema još puno vremena do početka nove teniske sezone.

BONUS VIDEO Đoković opsovao „sočno“, sudija ga razumeo i kaznio

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar