Novak Đoković
Novak Đoković: Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Poput Australijan opena na kojem neće moći da učestvuju igrači koji nisu vakcinisani, ni na US Openu i turnirima koji se igraju na teritoriji SAD-a, neće moći da učestvuju teniseri bez potvrde o primljenoj vakcini.

SAD su tako uz Austrlaiju, Portoriko i Čile postale još jedna zemlja u kojoj se vakcina postavlja kao uslov za učestvovanje na turnirima.

PROČITAJTE JOŠ

To znači da će Novak Đoković i svi ostali igrači morati da se vakcinišu ukoliko žele da učestvuju na turnirima u pomenutim zemljama, a očekuje se da će isti put da slede i mnoge druge države.

Vakcina će tako biti uslov za učešće na dva grend slema, kao i za masterse u Majamiju, Indijan Velsu i Sinsinatiju.

Novak Đoković još uvek nije objavio status o vakcinaciji, pošto je izjavio kako ne želi da priča o tome da li je ili nije vakcinisan kako ne bi uticao u već podeljenom svetu na vakcinisane i nevakcinisane.

Takođe, najbolji teniser sveta je još ranije poručio kako mu se ne sviđa ideja da vakcina bude uslov za igranje na turnirima, što će očigledno primeniti mnogi turniri.

Srbija se prijavila za učešće na ATP kupu u Sidneju na kojem bi trebalo da učestvuje i Novak Đoković, ali za razliku od Melburna, tamo vakcinacija nije obavezan uslov za učešće, tako da i dalje ostaje dilema da li ćemo najboljeg tenisera sveta gledati u pohodu na odbranu titule.

BONUS VIDEO Novak besan šutirao torbu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare