Srpski teniser je povukao paralelu.

Novak Đoković je savladao Kristijana Garina sa 6:1, 6:1 u prvom rundi turnira u Astani (kategorija 500), a u drugom ga čeka Botik van de Zandšulp.

PROČITAJTE JOŠ

Pojasnio je srpski teniser kolika je razlika između ovog i prethodnog turnira koji je osvojio u Izraelu.

„Igrao sam i bolje nego što sam očekivao, iako očekujem od sebe uvek najviše. Dosta brzo sam se prilagodio uslovima koji su veoma drugačiji, iako se igra u dvorani kao u Tel Avivu. Tamo je bilo dosta brže, loptice i teren su bili drugačiji, ali sam se veoma brzo adaptirao i to se videlo u moj igri. Maltene sve što sam uradio je bilo odlično“, rekao je Đoković.

Poručio je srpski teniser nešto slično i na engleskom.

„Na novom turniru prvi meč nije lak, igrao sam dobro koliko mogu, koristio sam svaku priliku koja mi se ukazala. Zavisi koliko je vremena potrebno da se prilagodiš, imao sam sreću da sam tokom karijere uspevao brzo da se prilagodim na uslove igre, to mi je pomoglo, izgubiti u finalu ili polufinalu pravi veliku mentalnu razliku, ali sam osvojio sam turnir i imam veliki motiv i uzbuđen sam, sve to mi je pomoglo da se brzo priviknem.

Srpski teniser napada jubilarnu 90. titulu u karijeri, ali ujedno i želi da potvrdi svoje mesto na Završnom mastersu u Torinu. Trenutno je 15. u ATP trci, a eventualnom titulom bi uz još neka poklapanja mogao da stigne do devetog mesta.

BONUS VIDEO Novak Đoković se zbunio, zaboravio da nema pauzu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar