Foto: Sport klub

Poruka koja će oduševiti naše ljude širom planete.

Novak Đoković upisao je i 1.000 pobedu u karijeri nakon što je sa 6:4, 6:3 srušio Kaspera Ruda u polufinalu turnira u Rimu.

PROČITAJTE JOŠ

Najpre se osvrnuo na sam susret.

„Igrao sam veoma dobro, počeo sam fantastično sa 4:0, onda sam malo usporio sa nivoom igre. Nisam se tako dobro osećao, on je to iskoristio i vratio. Bilo je važno da se završi u 10. gemu, bilo je nekoliko gustih gemova u drugom setu, ali sam osećao da mogu da napravim brejk. Nadam se da ću imati nivo sa prva četiri i poslednja četiri gema na meču. Počeo i završio u najboljem mogućem stilu, manje više sam držao meč pod kontrolom, uspevao sam da se odbranim kada je on napadao, on je specijalista za šljaku, nije bilo lako, ali sam uspeo da zadržim taj nivo.

Zatim se osvrnuo na 1.000. pobedu i plasman u finale, ono što mu je nedostajalo i što je čekao da uradi jer su ranije u tome uspeli Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Imao je poruku za sve Srbe u svetu.

„Hvala publici što smo proslavili 1.000. pobedu. Gledao sam Rodžera i Rafu kako su to slavili i jedva sam čekao da i ja to uradim, i veoma sam privilegovan što sam imao toliko pobeda na turu. Nadam se da ću nastaviti da igram ovako i da će biti još mnogo pobeda. Puno je godina prošlo od prve pobede, jako sam srećan, ovu pobedu dugujem svim ljudima koji su bili uz mene, familiji i našem narodu širom sveta. Ovo je njihova pobeda koliko i moja.“

Analizirao je i igru Stefanosa Cicipasa u nekoliko rečenica.

„On je u formi, poslednjih par godina je u Top 2,3 igrača na šljaci, osvojio je Monte Karlo, dolazi do krajnjih završnica. Poslednjih godina smo igrali neke veoma duge mečeve, pa mogu očekivati veliku borbu, ali sam spreman za to.“

BONUS VIDEO Alarm prekinuo meč Đokovića, Novak seo u stolicu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar