Novak Đoković i Nick Kyrgios Foto:Glyn KIRK / AFP / Profimedia/Adam Davy / PA Images / Profimedia

Novak otkrio šta je pričao sa Kirjosom.

Novak Đoković će u finalu Vimbldona u nedelju od 15 časova igrati protiv Nika Kirjosa, a doskorašnji najbolji teniser sveta je prokomentarisao rivala:

PROČITAJTE JOŠ...

„Predosećao sam, imajući u vidu njegov kvalitet tenisa, video sam kako je pristupio sezoni na travi, da je za njegove standarde veoma skoncentrisan. Nakon što je pobedio Stefanosa Cicipasa poslao sam mu poruku da se vidimo u nedelju, jer sam predosećao da stvarno može daleko da dogura. To se obistinilo“, rekao je Đoković za Sport klub.

Novak protiv Kirosa ima negativan skor, ali…

„Igrali smo dva puta, i oba puta, doduše na drugim podlogama, sam izgubio. Iskustvo je na mojoj strani, ali to sa Nikom ne igra preveliiku ulogu jer je on takav igrač, dinamičan, samouveren dosta, prosto igra svoj najbolji tenis protiv najvećih igrača na najvećim stadionima.“

Odnos dvojice tenisera bio je problematičan sve do skandala u Australiji i proterivanja Novaka Đokovića. Nakon toga, Kirjos je stao uz Novaka, a srpski teniser to nije zaboravio:

„Deluje da su zakopane sekire, videćemo u nedelju. Ja nikada nisam imao ništa protiv njega, on protiv mene jeste imao nešto i to godina,a, valjda mu se nisam svideo. Ali, stao je uz mene kad je bilo najteže, u Australiji, i zahvalio sam mu na tome. Mnogo puta je u javnosti pričao da je sve to što mi se dešava nefer, i bio je jedan od retkih koji je to uradio. Pogotov teško je bilo za njega jer je iz Australije, i išao je protiv svoje vlade. To je nešto što stvarno cenim, i od tad se odnos preokrenuo. Nismo neki super drugari, ali pričamo, nismo trenirali, ali lepo se slažemo. “

Potom je Novak otkrio i kako je izgledao njihov susret nakon što je Rafael Nadal odustao, a Kirjos prošao u finale:

„Video sam ga pred svoj meč i rekao mu „Ti srećni dečače“ jer mu je Rafael Nadal predao pa je u finale prošao bez borbe, a on mi je rekao da je želeo da igra sa Nadalom. On je zaslužio da bude tu, ima teniski kvalitet. Ne znam kako će biti, videćemo“, dodao je Novak.

Finale je na programu u nedelju od 15 časova.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Novak Đoković i luda proslava fantastičnog poena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare