Foto: AP Photo/Louise Delmotte

Sve je išlo naopako.

Foto: Nova.rs

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

Ne vredi. Kada neće, ono neće. Kada pada, onda pljušti. I tako unedogled mogu da vrtim citate koji bi mogli sumiraju taj 26. januar u Melburnu kada je sve išlo naopako za Novaka Đokovića.

Po prvi put u svojoj karijeri je izgubio u polufinalu Australijan opena, a tu predivnu tradiciju prekinuo je Janik Siner, Italijan koji u ovom trenutku deluje kao najbolji igrač planete.

PROČITAJTE JOŠ

Ali, možda sam ja na kraju ipak kriv za sve.

„Ti si ga izmalerisao“ piše mi žena nekoliko sati posle meča.

Vraćam film unazad i razmišljam da je možda bila u pravu. Nikada pre nisam imao priliku da izveštavam sa jednog grend slema. Iako tenis gledam još 1992. godine, putevi su me vodili na neku drugu stranu. Ne žalim se da se razumemo, ali se sada spletom okolnosti otvorila prilika da i to uradim.

Zapucao sam u Melburn umesto kolege Miodraga i još tada mi je prošlo kroz glavu da ne bih voleo da ga izmalerišem, ali sam se tešio da je moj kolega na svom prvom grend slemu ispratio Novakovu deportaciju, pa sam kontao da gore od toga ne može.

I sve je išlo dobro do tog petka, iako stvari nisu bile perfektne, ali su se kotrljale u promenljivom ritmu k’o vreme u Melburnu.

Onda se desio prvi kiks. Propustio sam po prvi put Novakov trening na koji je bilo moguće ući. Nije bio najavljen, ali smo skapirali gde će biti i dok sam se dovukao, već je bio gotov.

Foto: Tanjug/AP Photo/Louise Delmotte)

Ok, nema razloga za paniku.

Međutim, jedan osećaj nikako mi nije dao mira. Otkako sam ustao sve je nekako išlo traljavo i nikako nisam uspevao da stvari uradim kako treba, a Pjotr, prijatelj iz Poljske nastavio je sa svojom mantrom da u šali tvrdi kako će ga Siner izbaciti sa turnira.

Kada je kolegnica Jovana rekla da i njoj sve ide naopako otkako je ustala, red je bio da se nešto uradi po tom pitanju.

„Idi kupi gumene bombone, one zmijice“, dobacio je iskusni kolega Vuk.

„Zbog kontra-malera“.

Otišao sam bez reči i kupio gumene bombone, ali nije bilo zmijica, već samo kiseli medvedići. Odlični ako volite gumene bombone, ali ne i delotvoreni po pitanju malera kako se na kraju ispostavilo.

Jednostavno, sve sam uradio naopako i Novak je na kraju izgubio.

A, ako mi ne verujete, setite se samo Novakovih reči o ritualima i shvatićete sve.

„Nisam rob navika, ali one su izuzetno bitne, imam ih i poštujem ih. Sujeverje je nešto drugo, nemam sujeverja. Doduše, ponekad volim da se tuširam u istom tušu u svlačionici. Ne mislim ‘jao, izgubiću ako to ne uradim’, ali nije mi problem ako je zauzet“.

Ne znam da li je taj tuš bio zauzet, ali znam da su gumene bombone bile pogrešne.

Sad mi pade na pamet i kao je jedan prijatelj redovno raskidao sa devojkom čim bi me upoznao sa njom….

Izvini Novače, nisi ti kriv, ja sam sve pokvario.

P.S.

Šalu na stranu i naopak dan naiđe ponekad i najvećim šampionima. Biće prilike za megdan i nove rekorde.

A ti kume što se sad smeješ, nisam kriv majke mi.

BONUS VIDEO Intervju Novaka Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar