Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Bivši broj jedan igrač u dublu, Mark Nouls, ubeđen je da će Novak Đoković nastaviti sezonu u sjajnom stilu, kada se sezona bude nastavila.

Za sada niko još ne zna kada će se pandemija koronavirusa zaustaviti i kada će teniseri ponovo igrati pred publikom za titule i bodove.

Međutim, Nouls, koji je u dublu osvojio tri grend slem titule i ukupno 55 titula, kaže da se Novak nimalo nije šalio kada je na ceremoniji dodele pehara u Dubaiju rekao da planira da ostane neporažen do kraja sezone.

„Ono što radi je spektakularno, svi smo zadivljeni time. Ove godine deluje tako koncentrisano i sveže kao u onim najboljim danima. Velika je nesreća za njega što je usledila ova pauza jer ima niz od 21 pobede, na terenu je izgledao sjajno“, izjavio je teniser sa Bahama.

Nouls kaže da veruje da pauza neće uticati negativno na Đokovića i da će čim to bude u prilici, nastaviti sa pobedama.

„Očekujem da nastavi tamo gde je stao, kad god sezona da bude nastavljena. Delovao je izuzetno motivisano, imao je nekoliko izjava u kojima je naglasio da bi voleo da ostane bez poraza, a to je po meni ozbiljna poruka protivnicima“, dodao je Nouls.

PROČITAJTE JOŠ:

I trostruka grend slem šampionka i nekada prva igračica sveta , Lindzi Devenport, deli stavove Noulsa i jednako je impresionirana igrama srpskog tenisera.

„Videli smo ga gotovo u suzama kada je Srbija poražena u četvrtfinalu Dejvis kupa u Madridu, videlo se koliko mu je to značilo, kao i njegovim kolegama i svima u zemlji. I šta je onda uradio? Otišao je na pauzu, potom je došao na ATP kup izuzetno spreman i motivisan da pobeđuje. Kada je u naboju emocija i kada mu je stalo do nečega, igra najbolji tenis.“

„Na ATP kupu je igrao izuzetno dobro i to mu je dalo momentum i samopouzdanje da nastavi tako i na Australijan openu, kao da igra za istoriju. Vidi se da igra za što veći broj grend slem titula i svi veruju da će to biti borba do poslenjeg daha između njega, Rafe i Rodžera“.

„Novak čvrsto veruje da ima šta da dokaže, želi da završi karijeru sa najviše grend slem trofeja i to ga motiviše. Daje mu razlog da igra barem još nekoliko godina“, zaključila je Devenportova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram