Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Novak Đoković je osvajanjem Mastersa Sinsinati uspeo u nečemu što još nikom nije pošlo za rukom, da ima barem po dve tritule na svakom od devet mastersa!

„Zlatni masters“ karijere, kako za govu, kompletirao je baš osvajanjem Sinsinatija 2018. godine, a sada je uspeo i taj pehar da „duplira“.

PROČITAJTE JOŠ:

Po završetku meča, svetski broj jedan, koji ima niz od 23-0 u 2020. godini, priznao je da mu je ovo bila jako teška nedelja.

„Mučio sam se na fizičkom planu, ali sam uspeo da se snađem. Nisam imao previše vremena da se oporavim od sinoć. U prvom setu Miloš je igrao sjajno, ja sam pravio greške. Uvek je teško igrati protiv njega, on je jedan od najboljih servera na svetu. Uvek ste pod pritiskom zato što ulazi na ritern i napada. Bilo je gusto i do poslednjeg poena nije bilo jasno ko će pobediti“, izjavio je Đoković.

PROČITAJTE JOŠ: Kralj je kralj, Novak preokrenuo za novi pehar Sinsinatija!

Novak je još jednom pokazao da je kralj turnira na tvrdoj podlozi.

„Zahvalan sam što sam ovde i što sam opet osvojio ovaj turnir. Beton mi je omiljena podloga. Vrlo su čudni uslovi, ali mi to prihvatamo i moramo da se naviknemo. Svi se trude da ovaj turnir bude dobro organizovan, bezbedan i da svi mogu da se takmiče“, dodao je šampion Sinsinatija.

Kaže i da je ovo bila dobra priprema za US Open.

„Odlična nedelja, pogotovo kada se završi sa peharom! Imao sam dosta poteškoća u polufinalu, bio sam jako blizu da izgubim meč od Bautiste, malo vremen za oporavak… U prvom setu sam bio dosta spor. Posle sam se nekako probudio, razbudio, bolje kretao, servirao, tako da je ovo izvrsna nedelja i priprema za US open“, zaključio je Novak.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar