Foto: AP Photo/Alberto Pezzali

Mentalna gromada

Novak Đoković uspeo je da se plasira u polufinale Vimbldona i to nakon što je u utorak najpre izgubio set od Andreja Rubljova, a zatim ga razbio kroz naredna tri.

Srpskom teniseru je to bila 46. grend slem pobeda u karijeri nakon što je izgubio prvi set. Po tom parametru je Novak najbolji u istoriji, pošto je prvi iza njega Andre Agasi sa 44 takva meča.

PROČITAJTE JOŠ:

Takođe, Đoković je pobedom nad Rubljovom 14. put na Vimbldonu uspeo da okrene rezultat, te od 0:1 dođe do pobede. Po tom parametru se izjednačio sa svojim nekadašnjim trenerom Borisom Bekerom.

Novaku je pobeda protiv Rubljova bila čak 66. protiv top 10 igrača na grend slemovima. Pogađate? I u tome je najbolji, a prvi iza njega je Rodžer Federer sa 64 takve pobede, dok je Rafael Nadal za sada ostao na 55.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković je do sada odigrao 400 grend slem mečeva, a po tom parametru je za sada treći na večnoj listi. Ispred njega su Serena Vilijams (423) i Rodžer Federer (429).

U najboljem slučaju, srpski teniser će do kraja sezone odigrati još devet grend slem mečeva, a već sledeće godine mogao bi da prestigne Serenu i Rodžera i tako obori još jedan veoma važan rekord.

U polufinalu Vimbldona Novaka čeka Janik Siner, koji je mlađi čak 14 godina i 86 dana. To je najveća razlika u godinama između dvojice polufinalista u istoriji trećg grend slema u sezoni.

BONUS VIDEO Novak Đoković – Kasper Rud, najbolji potezi finala Rolan Garosa 2023.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar