Foto: EPA/ADAM IHSE

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u petak igra polufinale Vimbldona protiv Janika Sinera.

Sa Italijanom se već sastajao i teško izlazio na kraj u Londonu, pošto je lani Novak slavio u pet setova u četvrtfinalu.

PROČITAJTE JOŠ:

Siner se ovog puta nije mnogo preznonio, bar kada je reč o kvalitetu i reputaciji rivala preko kojih je stizao do polufinala, ali svejedno neće tek tako prepustiti pobedu.

Bez obzira na to, Mats Vilander, dugogodišnji žestok kritičar Đokovića, smatra da je Novak favorit da uzme čak 30 grend slem trofeja.

Novak je trećom titulom na Rolan Garosu došao do brojke 23 i postavio je novi rekord, što sada granicu pomera još dalje. Pored toga, ove godine je uzeo prva dva grend slema i na dva meča je do toga da uzme i treći.

„Ne znam zašto on ne bi mogao da uzme 28, 29, 30 grend slemova. Favorit je na ovogodišnjem Vimbldonu, favorit je na US openu, favorit je na Australijan openu jer ga je osvajao 10 puta i brani titulu sledeće godine na Rolan Garosu“, rekao je Vilander, analitičar Eurosporta.

Đoković, ukoliko osvoji titulu na Vimbldonu ove godine, može da izjednači rekord Rodžera Federera po ukupnom broju titula u Londonu (8), ali i po broju uzastopno osvojenih turnira u Ol Ingland klabu (5).

BONUS VIDEO: Novak Đoković – Kasper Rud, najbolji potezi finala Rolan Garosa 2023.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar