Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Zlatne godine su pred Alkarazom, ali Novak je i dalje na sceni

Džon Mekinro, legendarni teniser i nekadašnji broj jedan, pričao je o Karlosu Alkarazu i njegovim teniskim dometima u godinama koje slede.

Osvojiti sva četiri grend slema za neke od teniskih legendi, među kojima je i Mekinro, bio je nedostižan zadatak, ali dolazak Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića na svetsku scenu je sve promenio.

Njih trojica su pomerili sve granice, drže većinu teniskih rekorda, dok Novak i Rafa i dalje ispisuju stranice teniske istorije.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, na scenu je nedavno došao i Karlos Alkaraz, koji je prošle godine podigao trofej na US Openu, kada je i postao prvi na ATP listi.

“Bio bih veoma iznenađen ako Karlos Alkaras u jednom trenutku ne bude imao sva četiri najveća pehara“, rekao je Mekinro.

Objasnio je Amerikanac i šta je to uspela „velika trojka“.

“Kada sam ja igrao, osvojiti sedam grend slemova bila je fantastična stvar. Ja sam mislio da sam imao sjajnu karijeru, a onda su došli Đoković, Nadal i Federer i sve se promenilo. Kada je Sampras postavio rekord od 14 titula na grend slemovima, mislio sam da će proći decenije dok to neko obori, a desilo se tako brzo”.

Smatra da je Alkarazov potencijal ogroman.

“Mislim da neće imati problema da dođe do deset trofeja na najvećim takmičenjima, a posle ćemo videti“, istakao je Mekinro.

Objasnio je zbog čega je Španac drugačiji od igrača sličnih godina.

“On igra mnogo drop šotova, češće izlazi na mrežu nego ostali iz vrha. Mladi teniseri će reći, ako je on prvi na svetu sa ovakvom igrom, onda i mi treba to da probamo”.

PROČITAJTE JOŠ:

I dalje je neizvesno da li će se u narednim godinama formirati „nova velika trojka“ u tenisu, čiji će uspesi moći da se mere sa onima koji su postigli Novak, Rafa i Rodžer.

“To je veliko pitanje. Alkarasu je sigurno tu mesto, verovatno i Holgeru Runeu. Posle njih dvojice teško je reći ko bi mogao tu da bude. Možda Danil Medvedev. Ja se nadam da će neki od Amerikanaca moći da se umeša”.

Međutim, Đoković ne odustaje i penzija za njega nije opcija.

“Đoković je još tu i čini mi se da nema nameru da ode”, podsetio je Mekinro sve one koji misle da je Srbin blizu kraja karijere.

Alkaraz u četvrtom kolu Vimbldona igra protiv Matea Beretinija, dok Novak juri svoju osmu titulu u Londonu, odnosno 24. grend slem trofej.

BONUS VIDEO Đoković besni na svoj tim u boksu u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar