Nik Kirjos
Nik Kirjos; Foto: Tanjug/AP Photo/Adam Hunger

Navikli smo da čujemo svašta od Australijanca, ali ovo je malo ko mislio da će izgovoriti.

Nik Kirjos savladao je Danila Medvedeva u osmini finala US Opena sa 7:6 (11), 3:6, 6:3, 6:2, a nakon meča je bio posebno inspirisan.

PROČITAJTE JOŠ

Šuška se već godinu dana na ATP turu da bi ovo mogla da bude poslednja godina Kirjosa na turnirima širom sveta, a i on sa vremena na vreme da povoda za tu priču.

Pojasnio je najpre Australijanac koji je deo meča presudio.

“Mislim da je prvi set bio najvažniji. Da je on osvojio prvi set, mislim da bi bilo nemoguće da se vratim. Mislim da sam igrao na pravi način, riternirao sam neverovatno. Bio sam toliko slobodan u trećem i četvrtom setu, zabavljao dam se i uživao u trenutku na Ešu. Ponosan sam na to. Mislim da sam uspeo da mu poremetim ritam sa osnovne linije, sjajno sam i riternirao“, poručio je australijski as.

Pojasnio je i šta je bilo presudno da se napravi dobar rezultat.

„Oduvek su me učili da ostajem samo u sadašnjem trenutku, ali to je baš teško. Kada sam napravio brejk u četvrtom setu, počneš da misliš o cilju. Trudio sam se da blokiram te misli, da se koncentrišem na servis. Nisam mnogo slavio, tek je četvrta runda, ali bilo je to neverovatno iskustvo – dobiti svetskog broja 1 na Artur Ešu“.

Za plasman u polufinale turnira u Njujorku će igrati protiv Karena Hačanova koji je uspeo da preokrene protiv Pabla Karenjo-Buste.

“Osećam da igram za mnogo više nego za sebe. Imam mnogo podrške, a sa druge strane, i dosta onih koji sumnjaju u mene i koji bi da me vide na zemlji. To je mnogo motivacije. Nisam video porodicu četiri meseca, kao ni ceo moj tim. Pokušavam onda da barem to vreme bude vredno, da bude nezaboravno. Nadam se da možemo da obavimo posao, da se vratimo kući i da stvarno slavimo. Samo pokušavam da ne izneverim ljude, muka mi je od toga da izneveravam ljude. Kao što sam i ranije govorio, ako osvojim slem, ne znam koliko bih motivacije imao posle, jer je to ekstremno teško uraditi”, rekao je Kirjos.

Pojasnio je i šta bi se desilo da je izgubio.

„Da sam izgubio večeras, čekali bi me još dublovi i onda kuća. Mislim da skida pritisak sa nas to što smo imali uspešnih nekoliko meseci i što ćemo ići kući, ali istovremeno, posao je još pred nama. Ovo je poslednji najveći turnir u godini, moramo da guramo i da bodrimo jedni druge, da budemo pozitivni. Potencijalno još tri meča, pa nikada više ne moramo da igramo tenis”.

BONUS VIDEO Samouništenje Nika Kirjosa i brejk Đokovića za trasiran put ka preokretu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar