Foto: REUTERS/Susan Mullane/Guliver

Nekada prva igračica sveta, Martina Navratilova, smatra da je prekid sezone najviše pogodio one najstarije, Rodžera Federera i Serenu Vilijams.

Navratilova, koja je u karijeri u singlu osvojila 18 grend slem titula, kaže da su mnogi razočarani razvojem situacije i time što je viša sila dovela do prekida sezone u martu.

Tenisa neće biti svakako pre druge polovine jula ili početka avgusta u najboljem slučaju, a Martina kaže da je za mnoge ovo „izgubljeno vreme“.

„Samo rat može da spreči održavanje najvećih turnira, ali vidimo da je to u stanju i jedna ovakva pandemija. Za igrače poput Rodžera Federera ili kod devojaka Serene Vilijams, ovo je izgubljeno vreme. Sereni je Vimbldon bio najbolja šansa da izjednači rekord Margaret Kort. Zaglavljena je na broju od 23 grend slemova i želi da pokuša da dođe do 24 ili 25. To je izgubljena prilika kada ste u njenim godinama. Da sam u njihovoj koži ja bih verovatno poludela što ne mogu da igram“, kaže Martina za sajt „Laureusa“.

PROČITAJTE JOŠ:

Ona kaže da je i za ostale jednako teško.

„Svi su u istoj poziciji, ali ovim starijima je svakako teže. Nema sumnje u to. Saosećam sa njima jer je ovo neprijatelj koji je nevidljiv, ne možete se boriti protiv njega, možete samo da se nadate da će sve proći i da ćete moći da igrate naredne godine“.

Pomenula je i Novaka Đokovića kojem je svakako uskraćena prilika da smanji zaostatak za Federerom i Nadalom u trci za najvećim brojem grend slem trofeja.

„Novak je odmah iza Rodžera i Rafe u toj velikoj trci za najvećim titulama, ali ovo najviše pogađa Federera, jer je on najstariji. Morate da se nosite sa tim, što bi Bili Džin king rekla, šampioni se prilagođavaju“, dodala je Navratilova.

Ona je najviše uspeha u karijeri imala na Vimbldonu koji je u singlu osvajala čak devet puta. Kaže da će joj ove godine posebno nedostajati.

„Oko Nove godine, uvek kažemo da jedva čekamo Vimbldon. Tamo sam dolazila još od svoje 16. godine, nijedan nisam propustila. Ovo mi je prva godina bez Vimbldona i jedva čekam da opet mogu da odem tamo i samo dotaknem tu travu. Bori Beker i ja smo oduvek imali tu ljubavnu aferu sa Vimbldonom i to nam je pomoglo da shvatimo koliko smo imali sreće što smo na taj način zarađivali za život. Svima nedostaje, on je veliki deo naših života“, zaključila je Navratilova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)