Rafael Nadal i Novak Đoković Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Po 60. put ćemo moći da gledamo čuveni Rafole ili bolje rečeno okršaj Rafaela Nadala i Novaka Đokovića. Biće ovo njihov drugi okršaj na Olimpijskim igrama, 16 godina nakon prvog u Pekingu. Španac je odlučio da zapreti srpskom teniseru.

Foto: Nova.rs

Đoković je demolirao Metjua Ebden sa 6:0, 6:1, a Nadal je morao da se namuči protiv Martona Fučoviča i u tri seta je prošao dalje.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, to ne znači da će Španac izaći sa belom zastavom. Naprotiv.

„Naravno da je fantastično što igram protiv jednog od dvojice najvećih rivala u karijeri, posebno na ovom terenu. Sada će biti drugačije nego ranije, pre smo igrali u završnim fazama i borili se za važnije stvari“, poručio je Nadal.

“Soccerbet iz Pariza”

Trenutno u međusobnom skoru Novak vodi sa 30-29 što na veliku težinu susreta dodaje još jednu. Ipak, Nadal želi da napravi problem srpskom teniseru.

„Nisam bio previše konkurentan poslednje dve godine, zato je jasno ko je favorit. Potrudiću se da Novaku stvorim probleme, neizvesno je šta će se desiti. Na teren ću da izađem sa pravim stavom, nadam se da će mi doći inspiracija. Radujem se tom meču.“

Pojasnio je španski teniser koji je na istom stadionu „Filip Šatrije“ do sada osvojio 14 titula kako je odlučio da nastupi u Parizu.

„Odluku sam doneo posle razgovora sa svojim timom. Puno vremena dao sam radu sa fizioterapeutom, noga je sada bolje“, istakao je momak sa Majorke.

BONUS VIDEO Đoković se nasmejao zbog Maljkovića pred Olimpijske igre u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar