Foto: EPA-EFE/RAY ACEVEDO

Četvrti teniser sveta nije imao mnogo razumevanja.

Rafael Nadal kaže da se saoseća sa japanskom teniserkom Naomi Osakom, ali je dodao da bi svi trebalo da budu spremni na uvredljivo ponašanje navijača.

„Lak odgovor bi bio da kažem, osećam se loše zbog toga što se desilo, to nikada ne bi trebalo da se desi. Ali, u stvarnom životu se dešava da gledaoci vređaju ili da su neprijateljski raspoloženi. Koliko god da je to strašno za čuti, na to treba da budemo spremni, zar ne?“, rekao je španski teniser.

Osaka se rasplakala na meču u Indijan Velsu protiv Ruskinje Veronike Kudermetove (0:6, 4:6), nakon što je jedan navijač uzviknuo „Naomi, ti si sr***e“.

Ona se ranije tokom karijere suočavala sa anksioznošću, a zbog zaštite svog mentalnog zdravlja odbila je da učestvuje na konferencijama za medije na prošlogodišnjem Rolan Garosu.

Nadal je dodao da igrači moraju da se nose sa ovakvom vrstom problema.

„Razumem da je Naomi patila i da je zabrinuta za mentalno zdravlje. Sve što joj želim je da to prebrodi. U životu ništa nije savršeno. Morate biti spremni da se suočite sa problemima“, istakao je rekorder po broju grend slem titula (21).

Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Sličnu izjavu je dao i bivši prvi teniser sveta Endi Mari, koji je dodao i da ne razume zašto neki navijači idu na sportske događaje samo da bi vređali.

Nadal je prošao u osminu finala mastersa u Indijan Velsu pobedom nad Britancem Danijelom Evansom sa 7:5, 6:3.

BONUS VIDEO Novak Đoković pokazuje košarkaško umeće na utakmici Crvena zvezda – Makabi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare