Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Rafael Nadal je spreman da konačno zablista na ATP Tur finalu u Londonu na kojem nikada u bogatoj karijeri nije uspeo da osvoji trofej.

Uoči početka takmičenja u „O2 Areni“, koje je ujedno poslednje kada je reč o Londonu, pošto se turnir od 2021. seli u Torino, Nadal je pričao o razlozima za slabije rezultate u dvoranama.

PROČITAJTE JOŠ:

„Možemo da tražimo razna opravdanja, ali na kraju, brojevi sve govore. Mislim da sam igrao mnogo manje mečeva u dvorani nego na drugim mestima. Podloge u dvorani nisu bile idealne za moj način igre od početka karijere. Mislim da sam u stanju da igram malo bolje poslednjih godina u dvorani nego što sam činio na početku karijere, ali ipak, to su brojke i ne mogu da kažem bilo šta drugačije. Nadam se da ću promeniti tok ove nedelje“, rekao je teniser sa Majorke.

PROČITAJTE JOŠ: Noletova grupa – matematičar, ratnik i „špargla“

Dodao je i da će odsustvo publike značajno uticati na atmosferu. Tokom dana se susreo i sa Novakom Đokovićem, malo su porazgovarali i trenirali koji minut zajedno.

„Tužno je igrati bez publike na tako sjajnom mestu. To nije savršeno, ali mi možemo da igramo tenis, tako da ne smemo da se žalimo. Imamo mnogo sreće“.

Kaže i da će London uvek pamtiti po lepim stvarima, ali dao je podršku novim domaćinima, Italijanima i gradu Torinu.

„Tenis mora da nastavi da napreduje. Istovremeno, nije fer da se turnir i sezona završe bez publike, ali takva je situacija, to je ono što se dešava u ovom trenutku u našem svetu“, zaključio je Nadal.

Španac će prvog dana takmičenja u nedelju 15. novembra igrati u grupi „London 2020“ protiv Andreja Rubljova i to u večernjem terminu, dakle ne pre 21 čas.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar