Rafael Madrid ATP Madrid
Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Rafael Nadal, trenutno drugi teniser sveta, savladao je Karlosa Alkaraza u drugom kolu turnira u Madridu sa 6:1, 6:2, ali i pored ubedljive pobede video je pozitivne stvari kod 18-godišnjeg sunarodnika.

Na 18. rođendan je Alkaraz dobio tortu pre meča (Rafa dobacio: Nemoj da pojedeš sve odjednom), ali i priliku da odmeri snage sa jednim od najboljih tenisera svih vremena.

PROČITAJTE JOŠ

Otkrio je Nadal i kakvu je poruku imao za mladića.

„Rekao sam mu da mora da nastavi. Želim mu sve najbolje. Razgovarao sam s njim o onome što je prikazao na turniru. On je nov, ja sam već veteran. Uvek sam se trudio da mu budem prijatelj“, rekao je Nadal.

Nadal u sunarodniku vidi veliku tenisku zvezdu, a istakao je da to nije rekao olako.

„Imao je vrlo dobar stav, uprkos ovakvom porazu. U Australiji je bio u karantinu 15 dana, a na treningu sam ga viđao sa mnogo energije, nije gunđao, imao je pravi stav. To je ono što sam video, ne izmišljam. Da nisam to video, ne bih rekao. Nema potrebe da hvalim nekoga samo zato što je mlad. Treba nam neko takav u španskom tenisu, ne smemo da mu stavljamo odgovornost i pritisak. Pred njim je lepa budućnost“, dodao je on.

Nadal će u osmini finala odmeriti snage sa Aleksejem Popirinom.

Rafael Nadal ATP Madrid
Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar