Foto: EPA-EFE/SCOTT BARBOUR

Trener Serene Vilijams Patrik Muratoglu započeo je projekat zanimljive teniske lige koji će krenuti za nešto manje od mesec dana.

Muratoglu je sa prijateljima došao na ideju da oformi UTS (Ultimate tennis showdown), takmičenje na kojem ne bi bilo gledalaca, ali bi se pojavljivale zvezde svetskog tenisa.

Na terenima „Muratoglu akademije“ u Nici biće igrani mečevi između poznatih tenisera koji će se putem strima prenositi navijačima širom sveta.

Na taj način, ljubitelji tenisa bi imali prilike da čuju direktnu konverzaciju između igrača i trenera, jer bi takozvani koučing bio dozvoljen.

Iz akedemije najavljuju da će prvi meč biti odigran 16. maja i da će se sastati Aleksej Popirin i Belgijanac David Gofan.

PROČITAJTE JOŠ:

Kodeks ponašanja biće nešto blaži, pa će igrači imati prilike da izraze svoje emocije tokom igre jače nego ikad pre, bez bojazni da će biti kažnjeni.

Muratoglu je rekao da mu je cilj bio da u pauzi ATP i WTA sezone tokom pandemije koronavirusa, zabavi navijače koji su se uželeli mečeva.

„UTS je zamišljen kao alternativa ovome što sada imamo. Naša platforma je takva da želimo da prikažemo neverovatan talenat, atletske sposobnosti i ličnosti naših tenisera. Cilj nam je pre svega mlađa teniska publika“, rekao je Muratoglu.

On je dodao i da će UTS biti jedinstveno finansijsko rešenje na duže staze, kako za vrhunske, tako i za one niže rangirane igrače, koji bi, kako je rekao, imali posebnu korist od ovog takmičenja.

„Ne sumnjam da bi UTS, sa svim tim sjajnim singl mečevima, i milionskim nagradnim fondom u dolarima, imao potencijal da bude najzanimljivije tenisko takmičenje. Navijači bi iz svojih fotelja osetili da su nikad bliži igračima u jednom zanimljivom formatu takmičenja“, poručio je trener Serene Vilijams.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram