Miomir Kecmanović
Foto: EPA-EFE/RODRIGO ANTUNES

Nakon sjajnih rezultata Miomira Kecmanovića u Portugalu su morali da naprave presedan.

Srpski teniser je uspeo da se plasira u finale turnira u Eštorilu (serija 250) pobedom nad Markom Čekinatom sa 6:3, 6:1, a onda je uskoro izborio novo finale i u konkurenciji dublova.

PROČITAJTE JOŠ

Sa Nikolom Ćaćićem je savladao Gonzala Eskobara i Fabijena Rebula sa 6:2, 1:6, 10:3 i tako zakazao još jedan meč u Portugalu. Osim što je ovo dobra vest za reprezentaciju jer je Srbija dobila dubl na koji bi ozbiljno mogla da računa u sledećim okršajima Dejvis kupa, ovo je moglo da bude problem za srpskog tenisera.

Po prvobitnom planu je Kecmanović trebalo da izađe na teren najpre u dublu, a onda u singlu, ali su organizatori odlučili da to promene. Napravljen je presedan kakav dugo nije viđen, pa će se prvo igrati meč singla u nedelju od 16.30. Po završetku tog susreta će ne pre 18.00 u paru sa Ćaćićem Kecmanović na terenu protiv belgijskog dubla Sander Žil i Žoran Vliegen.

Srpski teniser je tako na sjajan način započeo sezonu na šljaci koja bi mogla da mu obezbedi čak i napredak na ATP listi. Srbin u finalu igra protiv petog tenisera sveta Kaspera Ruda koji je posle prave drame uspeo da sruši Kventina Alisa sa 6:4, 3:6, 7:6(2).

Zanimljivo da su Kecmanović i Rud veliki prijatelji, a tokom godina su čak i zajedno nastupali. Igrali su zajedno dubl na juniorskom Vimbldonu (tada je Rud imao plavu kosu i malo ko bi ga prepoznao danas) i nije tajna da su dobri prijatelji. Do sada su igrali dva puta i oba puta je slavio Kecmanović, ali će im ovo biti prvi okršaj na šljaci i prvi još od 2019. godine.

„Imao sam iskustva sa ovakvim formatom, pa sam bio spreman za to. Servirao sam dosta dobro i to mi je pomoglo da pobedim danas. Uspeo sam da ostanem miran i odigram agresivno. Rud i ja se poznajemo još od doba kad smo imali 12 godina. Puno smo igrali zajedno. I dublove smo čak igrali često. Profesionalci smo, dobili smo priliku da igramo jedan protiv drugog, ali i dalje smo dobri prijatelji“, rekao je Kecmanović pre četiri godine nakon „Next gen“ turnira.

BONUS VIDEO Kecmanović bio pred slomom, onda preokrenuo i u drami srušio masters šampiona Karenjo Bustu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar