Foto: EPA/JULIAN SMITH

Boris Beker, bivši trener Novaka Đokovića i nekadašnji broj jedan, prokomentarisao je diskvalifikaciju trostrukog šampiona sa turnira.

Beker je u komentaru za Eurosport rekao da je šokiran onim što se dogodilo na Flašing Medouzu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Šokiran sam kao i svi vi. Novak i ja smatramo jednan drugog članovima porodice. Ovo je verovatno najteži trenutak njegovog profesionalnog života. Prekršio je pravilo, odluka je korektna“, kaže Boris.

PROČITAJTE JOŠ: Armenulić: Pravila su jasna, Novak nije smeo to da uradi

Nemac je potom objasnio razlog Novakove frustracije.

„Novak je imao nekoliko set lopti, ali je Karenjo Busta uvek nalazio način da dobije naredni poen. Novaku se nije dopao taj drop-šot koji nije stigao i to je bio razlog zašto je prvi put izgubio nerve i udario lopticu u pravcu ograde sa strane. Srećom nije bilo ljudi, gledalaca, ali on ima nekad tu naviku da udari lopticu u pravcu tribina. Frustracija je počela da ključa“.

Nemac je potom dodao i ovo:

„Loptica je pogodila sudiju u predelu vrata, pala je unazad i nedostajalo joj je vazduha. Nije mu to bila namera, nije želeo da pogodi linijskog sudiju, ali je udario lopticu i takva su prtavila. Teška. Supervizori su izašli i veoma rano smo mogli da razumemo da u ovom slučaju imaju samo jedan izbor. Najveća zvezda US Opena je napustila turnir, teška odluka, ali je pravilna. Možda je taj izlazak sa terena bio najteži momenat u Novakovoj karijeri. Bio je u životnoj formi, neporažen ove godine, na putu da osvoji 18. grend slem. Ništa od toga, sada mora kući“.

Boris smatra da je Đoković vrlo brzo shvatio šta je uradio.

„Znao je smesta da je napravio grešku, ovo je sport i da budemo jasni, odluka je pravična. On je sportista, snažan karakter, vratiće se . Ovo je momenat tame. Ovo je srednja nedelja turnira i već sad znamo da ćemo imati novog grend slem šampiona – kakav lud turnir“, zaključio je Beker.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare