Foto: Tanjug/AP/Seth Wenig

U svetu tenisa brojne su reakcije na diskvalifikaciju Novaka Đokovića sa ovogodišnjeg US Opena.

Najbolji teniser sveta je izbačen sa turnira pošto je nenamerno pogodio ženu, linijskog sudiju, koja je stajala iza njega.

PROČITAJTE JOŠ:

Reagovala je i Žistin Enan, bivša broj jedan, koja je takođe jedan od komentatora Eurosporta.

PROČITAJTE JOŠ: I Novak u nizu, diskvalifikovani i Mekinro, Agasi, Kirjos…

„U svetu tenisa, ovo je naravno veliki šok. Sutra se okrećemo budućnosti, život ide dalje, ali u svetu tenisa ne želimo da vidimo ovakve stvari. Naravno, Đoković nije imao nameru da povredi linijskog sudiju, u pitanju je nesrećan slučaj, ali odluka je dobra. Nisu imali drugu mogućnost u odlučivanju osim ove. Bila je to ispravna odluka, nema nikakve dileme. Znali smo da je tako od prve odluke, ovde je u pitanju Novak, ali da je neko drugi bio u pitanju, smatrali bismo to normalnim“, kaže Belgijanka.

I bivši broj dva svetskog tenisa, Aleks Koreča, bio je jednako šokiran.

„Apsolutno sam skamenjen kao i svi drugi, apsolutno neočekivana stvar. Zapanjujuće je kako jedan centimetar odluči ne samo jedan meč, već budućnost sporta, istoriju sporta. Posle nekoliko izgubljenih bitnih poena, Novak je izgubio fokus, već je pre toga udario lopticu sa strane što bi bilo opasno da je okolo bilo publike. Nije kontrolisao emocije i nažalost nije imao sreće, pogodio je linijskog. Sa pravilima kakva su, morate ga diskvalifikovati. Nisu imali drugog izbora, to je šteta“, kaže Koreča.

On kaže da nije dobro što je meč ovako završen.

„Prvo, nadamo se da sudija nije povređena, ali nije bilo izbora osim ovog. Šteta je što se meč ovako završio. Imao je veliku priliku, ali morate da vladate svojim emocijama na terenu. To je velika lekcija za mlade igrače i sve na Turu. Morate biti oprezni šta radite na terenu jer možete nekog da povredite“, podvukao je Španac.

Nekadašnja velika šampionka, Bili Džin King, po kojoj Nacionalni teniski centar u Njujorku nosi ime, reagovala je na Tviteru.

„Evo šta mislim o diskvalifikaciji Novaka Đokovića. Prvo, nadam se da je linijski sudija dobro. Pravila su pravila. To je nesreća za sve, ali u ovoj specifičnoj situaciji diskvalifikacija je pravedna odluka“.

Reagovala je i Martina Navratilova.

„Neverovatno šta se desilo na terenu na US Openu – Novak Đoković je diskvalifikovan zbog nepažljivog ali blesavog udaranja loptice koja je pogodila linijskog sudiju u vrat, zvaničnici nisu imali drugog izbora. Vau, nadam se da je žena u redu, moramo bolje od ovoga“, napisala je Martina.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare