Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Danil Medvedev i Dominik Tim boriće se u nedelju 22. novembra u 19 časova za titulu na ATP Tur finalu u Londonu. Rus je u drugom polufinalu posle velike borbe pobedio Rafaela Nadala sa 3:6, 7:6 (4), 6:4.

Četiri meča na turniru i četiri pobede, Moskovljanin je bez ikakve dileme zaslužio da se bori za veliki pehar ATP, a ovo mu je bio i prvi trijumf protiv Španca.

PROČITAJTE JOŠ:

I protiv Nadala je pokazao da je na kraju ove sezone u odličnoj formi, pa će tituli koju je nedavno osvojio na Mastersu u Parizu imati priliku da pridoda i ovu iz Londona.

PROČITAJTE JOŠ: Novak i Dominik – tri minuta teniske magije VIDEO

I ne samao to, imaće priliku da pobedom dođe do maksimalnih 1.500 bodova i učvrsti se na četvrtom mestu svetske rang liste.

Delovalo je da će Nadal posle dužeg vremena uspeti da se plasira u finale, naričito kada je dobio početni set, ali Medvedev nije mislio tako.

U drugom setu, Medvedev je vodio sa 3:0, Rafa je vratio brejk da bi u devetom gemu napravio brejk i poveo sa 5:4.

I onda – Medvedev. Napravio je brejk s nulo, izjednačio na 5:5, da bi u taj brejku iskoristio početnu prednost od 4:1 da taj deo igre dobije sa 7:4.

Kako je meč odmicao, Nadal je gubio energiju, Rus igrao sve bolje i u setu odluke napravio je brejkove u sedmom i devetom gemu i stigao do velikog slavlja.

„Teško je reći, osećao sam se čudno na 5:4 u drugom setu kad je servirao za meč. Delovalo je da igra sjajno, ali kao da nema sovoljno snage, a ja nisam u važnim trenucima pronalazio dobra rešenja. Rešio sam da budem bliži liniji, da više rizikujem. Morao sam nešto da menjam i to je profunlkcionisalo“, kaže Medvedev.

Poslednja prepreka u sezoni je Austrijanac, Dominik Tim.

„Dominik je sjajan, osvojio je US Open. Izgubio sam od njega tamo, ali rekao sam sebi u svlačionici da nema za čim da žalim jer sam igrao dobro. Trenirali smo ovde dva puta, imali smo dobre relije, rekao sam treneru Žilu Servari – mogli bismo da igramo meč! Ali dobro, igraćemo, eto, ovde u finalu“, zaključio je Medvedev.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar