Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Danil Medvedev je šampion Mastersa u Parizu. U velikom finalu ruski teniser je napravio preokret i pobedio sedmog tenisera sveta, Aleksandera Zvereva sa 5:7, 6:4, 6:1.

Teniser iz Moskve je cele nedelje igrao odlično, pa je zasluženo stigao do prvenca u ovoj sezoni i treće titule sa turnira Serije 1.000 u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovo mu je ujedno bio i osmi trofej u profesionalnoj karijeri,  a nastavio je i dominaciju srpskih i ruskih tenisera na mastersima u poslednje dve sezone.

PROČITAJTE JOŠ: Kirjos: Bio sam u teškoj depresiji, hteli su da me iskoriste

On i Novak Đoković su osvojili po tri titule na poslednjih šest masters turnira koji su odigrani.

U meču sa Zverevim, nije bilo lako za Danila – Nemac je bolje počeo meč i u 12. gemu uspeo da napravi brejk iskoristivši treću set loptu.

Bio je to signal Medvedeva da se probudi. U drugom setu u maratonskom trećem gemu nije iskoristio četiri brejk lopte, ali je zato iskoristio prvu narednu, u devetom gemu posle čega je odservira za izjednačenje u meču.

U setu odluke, bio je dominantan, napravio je tri brejka, poslednji u sedmom gemu kada je iskoristio drugu meč loptu.

„Pre turnira nisam bio u najboljoj formi, nisam igrao finala. Žalio sam se mojoj ženi u stilu, ‘bože, nemam taj nivo igre, ne mogu čak ni do finala, igram tako loše’…I pogledajte, sad sam pobedio u Bersiju“, rekao je Medvedev.

Medvedev je pored 1.000 poena zaradio i ček na 225.201 evra, a od ponedeljka će napraviti skok sa pete na četvrto mesto na ATP listi.

Oba tenisera od 15. do 22. novembra igraju na ATP Tur finalu u Londonu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar