Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Nik Kirijos, trenutno 45. teniser sveta, otvoreno je pričao za australijske medije o svojim problemima iz prošlosti.

Dejvis kup reprezentativac Australije je za „Sandej Telegraf“ ispričao kako se proteklih godina borio sa depresijom i priznao je da je tokom tog perioda osećao da je „usamljen na mračnom mestu“.

PROČITAJTE JOŠ:

Poznato je da je Kirjos, koji je tokom karijere imao brojne ekscese na terenu i van njega, krenuo na psihoterapiju još 2018. godine.

PROČITAJTE JOŠ: „Novak je zacementirao mesto u istoriji tenisa“

On nije igrao od februara ove godine jer nije želeo da napušta kontinent tokom pandemije koronavirusa, što je uslovilo njegov pad na svetskoj listi.

„Kada sam se mučio, to nije bilo samo zbog tenisa. Bilo je momenata kada sam bio u ozbiljnoj depresiji. Sećam se kako sam se jednom probudio u Šangaju, bilo je četiri sata popodne i ja sam još bio u krevetu, u sobi sa navučenim zavesama. Nisam želeo da vidim svetlo dana. Osećao sam da nikog ne zanimam kao osoba, da su svi želeli da me gledaju samo kao tenisera i iskoriste me“, priznao je Kirjos.

Nik, koji je u karijeri najviši plasman imao pre četiri godine, kada je bio 13. na svetu, kaže da je to bio užasan period za njega.

„Osećao sam se tako da ne mogu da verujem ljudima. Bio sam usamljen, na mračnom mestu. I sve se nekako otelo tada…Izgubio sam volju da igram tenis, nije me više radovao tkao igra, sve se otelo kontroli“, rekao je Nik.

Pre godinu dana bio je pod 16-nedeljnom suspenzijom zbog lošeg ponašanja na teniskim mečevima, a platio je i kaznu od 25.000 dolara.

„Pao sam u depresiju zbog toga što sam sebe zamišljao kao drugačijeg čoveka. Plašio sam se da izađem i pričam sa ljudima, jer sam mislio da sam ih izneverio jer nisam pobeđivao na terenu“, zaključio je australijski teniser.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar