Novak Đoković i Danil Medvedev
Novak Đoković i Danil Medvedev; Foto: EPA-EFE/LYNN BO BO

Rus otkrio stav o poslednjim dešavanjima.

Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

Danil Medvedev, ruski teniser i trenutno drugi igrač planete, prokomentarisao je dešavanja vezana za Vimbldon na konferenciji za medije nakon pobede nad Fakundom Bagnisom iz Argentine u prvom kolu Rolan Garosa.

PROČITAJTE JOŠ...

On je situaciju na Vimbldonu, koji će 2022. godine imati status egzibicionog turnira nakon odluke ATP tura da mu budu oduzeti bodovi zbog zabrane teniserima iz Rusije i Belorusije da se nadmeću, okarakterisao kao „veoma čudnu“:

„Da budem iskren, kao što sam rekao poslednji put, voleo bih stvarno da igram na Vimbldonu. Volim Vimbldon. Voli da igram na travi. Igraću na travi posle Rolan Garosa“, rekao je Medvedev.

On je potom dodao:

„Ako ne mogu, pripremaću se za naredne turnire, pratiću šta se dešava.“

Odluka da budu oduzeti bodovi jednom od najvećih turnira sveta izazvala je izuzetno burne reakcije, a upravo bi ta odluka mogla Medvedeva da lansira na prvo mesto ATP tura. Ipak, on nije želeo da ulazi preterano duboko u sve to:

„Ako nema poena, ako postanem broj jedan, sjajno za mene. Ako ih bude bilo i ako ne postanem broj jedan, neću biti razočaran. Šta je tu je. Ne mogu da promenim neke odluke, bilo ATP-a, bilo Vimbldona“, zaključio je Medvedev.

Njega u drugom kolu Rolan Garosa u četvrtak očekuje duel sa srpskim teniserom Laslom Đereom.

BONUS VIDEO I Novak Đoković priključio se glumcima u akciji pomoći deci poginulih rudara

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar