Foto: EPA/JUAN CARLOS HIDALGO

Finale Lige šampiona je za mnoge san, za mnoge će zauvek ostati nedosanjan kada se zna da cena karata ide od 2.500 evra.

Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

PROČITAJTE JOŠ

Ovog puta se sudbina tako poigrala da dva ogromna sportska događaj smesti u jedan grad.

Ovog puta će se u toku Rolan Garosa igrati i finale Lige šampiona, ta subota biće potpuno drugačija od svih drugih.

Cene smeštaja su dramatično skočile u Parizu, a kako i ne bi?

Očekuju se da dođu navijači iz Engleske i Španije, ali iz svih kutaka sveta. Na megdan Liverpula i Real Madrida, timova koji su 19 puta bili najbolji na Starom kontinentu, stižu ne samo novinari i navijači, već i brojne fudbalske legende širom sveta. Uostalom Tjeri Anri je već u Parizu, a slobodno vreme je iskoristio i da dobije glasne ovacije na „Filip Šatrije“ stadionu.

Nova.rs će i u finalu biti na licu mesta, pa ćete na portalu moći da pratite sve što se dešava u Parizu te subote, kako izgledaju svi detalji na „Stadionu Francuske“, ali i mnoge druge detalje koje ste retko kada mogli da vidite o jednom ovakvom događaju.

U samom Parizu kao da se ni ne igra ovako značajan duel za koji je trenutno karta oko 6.000 evra, a tapkaroši najavljuju da će cene dodatno poskupeti.

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Parižani su neočekivano postali domaćini nakon što je Sankt Peterburgu zabranjeno da organizuje spektakl zbog rata u Ukrajini, a izgleda da se ta ideja nije baš najbolje „primila“ u Francuskoj.

U metrou, u gradu, na bilbordima pre možete da vidite reklame za mečeve Lige nacija, nego za samu Ligu šampiona. Dok se teniske reklame nalaze svuda, one koje govore o fudbalu teško uspevaju da se probiju.

Zapravo i među navijačima se tek sporadično čuje priča o fudbalu, čak i onda kada na telefonima prate neki fudbalski susret.

Pari Sen Žermen nije uspeo da dođe do finala, još jednu godinu u nizu, i retko koga to zanima u Francuskoj.

Ipak, ostale i te kako zanima.

Tako se nezvanično može čuti da su gotovo svi teniseri dobili ponudu da gledaju finale, neki će je sigurno iskoristiti. Očekuje se da finale posmatraju uživo Rafael Nadal i Karlos Alkaraz, inače veliki navijači „kraljevića“, koji su gledali i polufinale protiv Mančester sitija u Madridu, a trebalo bi da se na stadionu pojavi i Novak Đoković.

Očekuje se da organizatori turnira izađu u susret igračima, pa će biti i te kako zanimljivo kako će izgledati program u subotu. Tačnije, ko će dobiti tu nezgodnu privilegiju da igra u noćnom terminu.

Fudbal i tenis su tako još jednom blisko povezani, upravo je ovo obično drugi sport tenisera. Najmanje su šanse da se tada povrede, za razliku od košarke, pa smo često viđali kako Novak igra fudbal sa trenerima ili kako Nadal pimpluje loptu.

Sebastijan Baez ne prati previše evropski fudbal, ali zna koga će bodriti u finalu.

„Navijam za Rasing iz Argentine, ali ko je u finalu Lige šampiona? Liverpul i Real Madrid? Definitivno ću navijati za Real“, završio je Baez uz osmeh za Nova.rs.

BONUS VIDEO Barbara Šet o rivalstvu Đokovića i Nadala i značaju da Novak ostane prvi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram