Novak Đoković je ovog utorka saznao da će bez obzira na rezultat koji postigne na Vimbldonu 12. jula i dalje biti na vrhu ATP liste.

PROČITAJTE JOŠ

Hubert Hurkač je nakon dvodnevnog maratona uspeo da sruši Danila Medvedeva, trenutno drugog tenisera sveta, sa 2:6, 7:6(2), 3:6, 6:3, 6:3.

Pre početka Vimbldona postojala su samo dva scenarija po kojima je Đoković mogao da ostane bez prvog mesta na ATP listi, ipak, po završetku Vimbldona će Novak brojati 330. nedelju na mestu najboljeg ne svetu.

Pre početka najprestižnijeg turnira na svetu Rus je imao 10.280 bodova i tako za 227 smanjio zaostatak u odnosu na Novaka koji ima tačno 12.113.

Ipak, Novak na Vimbldonu ne može dodatno da uveća svoj bodovni saldo jer kao osvajač iz 2019. godine ima 2.000 bodova sa vimbldonske trave (ko može da zaboravi epsko finale protiv Rodžera Federera).

Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Medvedev je morao da igra najmanje finale Vimbldona da bi došao do vrha. U jednom scenariju bi morao da osvoji pehar, a u drugom bi morao da dođe do finala, ali da sa druge strane mreže nema Novaka.

Kako su ispadnjem Rusa u osmini finala obe solucije otpale, Novak će 12. jula proslaviti 330. nedelju na vrhu.

O tome kakvu smo seču favorita videli na Vimbldonu svedoči i što je Novak jedan od tri igrača iz Top 10 koji se i dalje takmiče. Čast najboljih još brane Rodžer Federer i Mateo Beretini, trenutno osmi i deveti igrač sveta.

Parovi četvrtfinala Vimbldona

Sreda

Beretini – Ože-Alijasim

Đoković – Fučovič

Federer – Hurkač

Hačanov – Šapovalov

BONUS VIDEO

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare