EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Kasper Rud, norveški teniser, žestoko je kritikovao čelnike turnira u Majamiju zbog ovogodišnjih uslova.

Majami je 2019. godine iz Ki Biskejna preseljen na novi moderan kompleks, povećan je i nagradni fond turnira, a prošle godine je zabeležen i rekord u poseti.

Mnogi bi rekli da je u pitanju teniski raj, ali Rud nam je doneo i drugu stranu medalje.

Rud je u drugom kolu pobedio Luka van Eša iz Francuske, ali je u pauzi između setovima imao ozbiljnih kritika na račun organizatora, koje je podelio sa sudijom meča.

PROČITAJTE JOŠ:

Poznato je da je u Majamiju veoma teško igrati zbog vrućine i nesnosne vlage, a Rud smatra da su organizatori mogli da učine mnogo više ove godine kako bi teniserima bilo bolje.

„Nigde peškira, nigde hladne vode, samo plastična stolica da imaš gde da se presvučeš. Ovo je smešno“, rekao je besni Rud.

Tu se nije zaustavio.

„Znaš li zašto je tako? Jer je ovaj turnir štedi novac tako što zakida na igračima. Igrači dolaze ovde svake godine da igraju, da prirede šou za ove ljude na tribinama, a oni nas tretiraju ovako.“

Nastavio je sa kritikama, a sudija je morao da ga sluša.

„Idi u svlačionicu na pet minuta, videćeš sobu u kojoj nema ništa osim plastične stolice. Šta im je problem da stave neki peškir, možda malo hladne vode za igrače da se osveže… Znam da nije tvoja krivica, samo govorim koliko je sve ovo loše.“

Rekao je sudiji da prenese kritike nadležnima.

„Prenesi tamo ko god da je glavni, Andrea, Masimo, svejedno… Jer, kada se igrači žale, ništa se ne promeni“.

I zaista, ATP i čelnici turnira često nemaju dovoljno sluha za igrače…

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare