Marko Đurić
Foto: Screenshot Twitter Krebtri

Marko Đurić, ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama, poneo se na finalu US Opena kao da prvi put posmatra teniski meč.

PROČITAJTE JOŠ

Potpredsednik SNS je sedeo u delu tribine koji se povremeno nalazio u krupnom kadru kada bi neko od tenisera servirao. Danil Medvedev je savladao Novaka Đokovića u finalu US Opena sa 6:4, 6:4, 6:4, a publika je gotovo u potpunosti bila na strani Novaka.

U nekim momentima je čak publika zviždala Rusu jer je želela što duže da gleda ovaj teniski meč. Rus se čak bunio kod sudije, koji je morao da umiri navijače.

I dok su na tribinama bila brojna svetski poznata lica poput Breda Pita, Leonarda di Kaprija, Bena Stilera, Derika Rouza, Marije Šarapove, još jednom je „zablistao“ Marko Đurić.

Kako bi to rekli u SAD gde trenutno radi „ukrao je šou“. Uspeo je da obruka kako Srbiju koju predstavlja u Vašingtonu, tako i samo Đokovića svojim nepoznavanjem elementarnih pravila ponašanja na teniskom meču.

Poznato je da teniseri mnogo drže do tišine i mira, pogotovo kada započinju poen i u toku razmene udaraca. Taj teniski bonton stran je našem ambasadoru. Tako se u prenosu uživo videlo kako je razgovarao telefonom dok je Medvedev servirao.

I dok domaća teniska publika vrlo dobro zna koliko to smeta igračima, Đuriću kao da nije ni palo na pamet. Ugodno se zavalio u svoje sedište, a onda odlučio da obavi razgovor u toku meča koji je po mnogima bio i najvažniji u istoriji tenisa.

Potpuno je neverovatno da Srbija sada već ima dva blama ambasadora ove godine na grend slem turnirima, pa ostaje pitanje do kad će se ovo dešavati?

Ukoliko ste zaboravili gaf Aleksandra Joksimović, ambasadorke Srbije u Londonu, podsetite se u video snimku pred vama.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare