Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Tod Vudbridž, legendarni dubl igrač, danas radi kao sportski novinar u rodnoj Australiji, a kao po već utvrđenoj matrici prema Novaku Đokoviću ima ambivalentan odnos.

PROČITAJTE JOŠ

Australijanac je u karijeri osvojio 22 grend slem pehara (16 u „Vudi“ dublu sa Markom Vudfordom, te sa Jonasom Bjorkmanom, šest u miks dublu), pa je nakon završenog US Opena smatrao da bi trebalo da iznese sud o dešavanjima u Njujorku.

On je ranije imao gotovo antagonistički stav prema Srbinu kog je optuživao da lažira povrede, da bi se kasnije „iskupio“ rečima da je najveći svih vremena.

Smatra da je nakon turnira u Njujorku došao trenutak da se stavi tačku na „Veliku trojku“.

„Ne kažem da će Novak pasti sa litice, pošto još uvek hoće da osvoji 21. grend slem, ali mislim da bi voleo da se Rafa vrati. Ako nema Rafe i Rodžera na terenu to Novaku pravi problem“, primetio je Australijanac.

Otišao je toliko daleko da tvrdi da će se tenis deliti na epohu pre i nakon ovog grend slema u Njujorku.

„U sportu se stvari brzo menjaju, uvek se prave nove priče i nove drame. Ovaj turnir je prelomna tačka u svetu tenisa, stvari će se sada kretati u potpuno drugom pravcu. Osećam da je era ‘Velike trojke’ gotova“, dodao je Vudbnridž.

Ne veruje da bi Srbin mogao da osvoji još veliki broj pehara. Zapravo, daje mu šanse da osvoji još najviše dva grend slema.

„Novak može da osvoji još jedan ili dva grend slema, ali mislim da sada mlađa generacija oseća da može da osvoji grend slem“, smatra Vudbridž.

Na kraju je prokomentarisao i trenutke kada Đoković na stadionu „Artur Eš“ nije mogao da sakrije suze. Vudbridž smatra da bi to moglo potpuno da slomi Srbina i da ostavi dugoročne posledice.

„Videli smo zaista ljudsku stranu Novaka kada je zaplakao i pre nego što je meč bio gotov. Videli smo unutrašnjost Novaka na način na koji nismo mogli ranije. Znamo za intenzivnu, disciplinovanu i ultra snažnu fasadu Novaka, ali videli smo ga kako se slomio. Kad god to vidite kod sportiste ne znate da li će se oporaviti“, zaključio je on.

Bonus video: Novak Đoković izjava posle finala US Opena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare