Marin Čilić
Marin Čilić; Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Bio je razočaran, ali i ponosan na ono što je uradio u Parizu.

Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

PROČITAJTE JOŠ

Marin Čilić ispisao je istoriju na Rolan Garosu jer je postao tek peti aktivni igrač (uz „Veliku četvorku“) koji je igrao polufinale na svakom grend slemu, ali je nažalost upravo u ovoj rundi njegovo takmičenje završio jer je sa 2:6 slavio Kasper Rud.

Nakon susreta se osvrnuo na činjenicu da je u polufinalu i Ivan Dodig sa Ostinom Krajičekom (kasnije i u finalu), te je govorio o svom kumu i prijatelju iz Međugorja, koje na ovom turniru ima više polufinalista od mnogih svetskih metropola (a ima samo 2.265 stanovnika).

„Jako sam ponosan, čuo sam se sa mojima, veliko je uzbuđenje u Međugorju, svi su pratili i Ivanov meč i moje mečeve naravno. Odrasli smo zajedno, prošli smo ceo put zajedno i fenomenalne stvari nam se događaju, ali je to najviše jer što smo strašno vredni i na kraju se isplatilo“, rekao je Čilić.

Pojasnio je i šta ga čini posebno radosnim.

„Najponosniji sam što sam pronašao svoj put, igru, rekao bih i sebe za ovih 10, 15 dana fantastičnom igrom. Uspevao sam da zadržim to na sjajnom nivou, od početka sezone je bilo trenutaka, setova, delova mečeva kada sam igrao fantastično, ali je ovo zaista mnogo više.“

Istakao je da je i ovo prava stvar pred nastavak sezone.

„Dao sam sve od sebe, žao mi je što nije išlo kako bih hteo i kako bi navijači hteli. Nažalost… Tražio sam od sebe da pronađem nivo koji sam imao tokom čitavog turnira, danas sam bio za nijansu lošiji od prethodnih dana, takav je bio meč zahtevao je da budem psihički u susretu, to nisam uspeo da uspem tokom čitavog meča. Ovo je strašno pozitivno za mene za sve što sledi, biće ovo velika odskočna daska da se zadrži na ovakvom nivou“, završio je Čilić.

BONUS VIDEO Barbara Šet o rivalstvu Đokovića i Nadala i značaju da Novak ostane prvi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar