Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Amerikanac se na terenu uverio u Novakovu snagu

Amerikanac Tejlor Fric odigrao je dobar turnir u Torinu, ali mu ot nije pomoglo da savlada Novaka Đokovića u polufinalu.

Srbin je slavio sa 7:6, 7:6, a Fric je imao samo reči hvale za njega.

„Ovo je bila luda godina. Mislim da je Novak, kada je igrao, bio najbolji. Nemam trunku sumnje. Ali, kada nije igrao, što je bio dobar deo godine, videli smo dosta raznovrsne rezultate jer kada njega uklonite iz jednačine, svi ostali su na baš sličnom nivou“, rekao je Fric.

PROČITAJTE JOŠ:

Tu se nije zaustavio.

„Kada Novaka uklonite iz jednačine mislim da ima 15, 20 igrača koji mogu da pobede jedni druge u zavisnosti od toga kome je dan. To je razlog raznovrsnih rezultata i različitih osvajača titula. To, jednostavno, tako ide“.

Po prvi put je Fric dobio šansu da se pokaže na Završnom turniru, a tokom grupne faze ostvairo je dve pobede.

„Iskreno, ne znam šta da kažem… Sjajan je bio turnir. Sviđa mi se što ovde možete da izgubite, ali da i dalje imate šanse da se ‘popravite’. Dosta je drugačije. Nikada nisam izgubio meč i onda odmah potom morao ponovo da se vrati mu fokus i uradim sve isto što bih uradio da sam pobedio“, objasnio je Fric prvo učešće na završnim turnirima.

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Ovo je bio poslednji meč za Amerikanca u ovoj godini, ali će uprkos problemima sa povredama završiti sezonu kao 9. teniser sveta.

„Mislim da sam dokazao da sam Top 10 igrač i da mi je tu mesto. Samo moram da nastavim da naporno radim. Na sreću po mene, mnogo toga pozitivnog nosim sa sobom iz ove godine. Završio sam tu gde jesam, a propustio sam skoro celu sezonu na šljaci i nisam uopšte trenirao do početka sezone na betonu. Omele su me povrede i uprkos tome sam imao dosta dobru godinu. Uzbuđen sam radu i napretku i sledeće godine ću pokušati da dodatno zacementiram svoje mesto u vrhu“, podvukao je Amerikanac.

BONUS VIDEO Đoković pobedio Frica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar