Nikola Ćaćić, Filip Krajinović
Nikola Ćaćić, Filip Krajinović; Foto: Tanjug/AP Photo/Rick Rycroft)

Veliko takmičenje će po svemu sudeći proći bez Srbije

Junajted kup, takmičenje koje je zamenilo ATP kup, igraće se od 29. decembra do 8. januara u tri australijska grada – Pertu, Brizbejnu i Sidneju.

PROČITAJTE JOŠ:

Mnogim teniserima će to biti priprema za Australijan open, koji je takođe na programu u januaru, ali na Junajted kupu neće biti srpskih predstavnika.

Na pomenutom turniru učestvovaće 18 reprezentacija, a svaka od njih biće sastavljena od po četiri tenisera i teniserki.

U noći za nama izvučene su i grupe, a ostala su samo još dva mesta. U grupi A igaće Grčka, Belgija i kvalifikant, dok se u Pertu igra i grupa F u kojoj su Francuska, Hrvatska i Argentina.

U Brizbejnu će snage odmeriti Poljska, Švajcarska i kvalifikant, odnosno Italija, Brazil i Norveška. U Sidneju ćemo gledati SAD, Nemačku i Češku, dok će u grupi D u istom gradu igrati Španija, Australija i Velika Britanija.

To znači da bismo već na startu godine mogli da gledamo duel Rafaela Nadala i Nika Kirsjoa, koji bi mogli da igraju za svoje reprezentacije.

„Oduševljeni smo što će Nadal učestvovati. Verujem da će ovaj format zaživeti i da ćemo imati mnogo interesantnih mečeva“, istakao je direktor turnira Stiven Farou.

Osim pomenute dvojice u muškoj konkurenciji najavljeni su i Grk Stefanos Cicipas, Nemac Aleksandar Zverev, Norvežanin Kasper Rud… Od velikih imena nema Novaka Đokovića i Srbije, odnosno Holgera Runea i Danske, kao i Endija Marija iz Velike Britanije…

Listu dama predvodi najbolja na svetu Poljakinja Iga Švjontek, a tu su i Francuskinja Karolin Garsija, Grkinja Marija Sakari, Amerikanke Džesika Pegula i Medison Kiz…

Nagradni fond Junajted kupa je 15 miliona dolara.

Zanimljivo je da su Novak i Srbija zbog svetskog rejtinga mogli da učestvuju na ovom turniru, ali se očigledno nešto isprečilo.

BONUS VIDEO Doktorski poen Novaka i urlik za finale

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar