Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Italijanski teniser Lorenco Sonego dao je zanimljiv odgovor na to kako je izgledao masters u Majamiju, kada nije bilo najboljih igrača na planeti.

Sa deset Italijana u top 100 svetskog tenisa, budućnost „belog sporta“ na „Čizmi“ svakako deluje svetlo.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, sadašnjost i dalje pripada Novaku Đokoviću, Rafaelu Nadalu i donekle Rodžeru Federeru, koji su nedavno propustili Majami, svako iz svojih razloga.

Na tom turniru, pobedio je Hubert Hurkač, koji je pobedio Janika Sinera, još jednog Italijana u finalu turnira serije 1000, dok je Sonego stigao do četvrtog kola kada je ispao od Stefanosa Cicipasa.

„Kad trojica fenomena (Rafa, Rodžer, Novak prim. nov) propuste turnir i kad ih nema, to je, da kažemo, veliko olakšanje. Pomalo kao kada ste klinac i imate praznu kuću bez roditelja da pravite žurku“, slikovito je opisao Sonego.

Novak Đoković vakcina
Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

On je zadovoljan svojim izdanjem na turniru u američkoj državi Floridi.

„U Majamiju sam se osećao komforno, trenirao sam kako treba tokom zimske pauze i jedno vreme proveo u teniskoj akademiji Rafaela Nadala. Osećam da sam napredovao ali i da mi je nivo zaista dobar. Ide sve bolje od početka godine, smiren sam i osećam se lagodno na šljaci. Igraću teške mečeve i potrebna mi je ta vrsta sigurnosti“, objasnio je Sonego.

Na pitanje ko bi mogao da prvi preuzme šampionsku „palicu“ od Đokovića, Nadala i Federera, Italijan smatra da bi to mogao da bude Danil Medvedev.

„Rekao bih da je to Medvedev. On je već pretekao Federera i Nadala, a među novijim igračima je svakako najbolji i najkonstantniji“, napomenuo je Lorenco Sonego.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar