Laslo Đere
Laslo Đere; Foto: Tanjug/AP Photo/Chuck Burton)

Nije mogao da se pronađe veći deo sezone, ali sada sve konačno dolazi na naplatu.

Očekivalo se da će Laslo Đere eksplodirati tokom sezone na šljaci, ali problem sa povredom noge uz nedostatak samopouzdanja odložili su njegov bum.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, odlazak u SAD mu je i te kako prijao, pa je sada u polufinalu Vinston Sejlema (turnir iz serije 250) savladao Mark-Andrea Heslea sa 7:6(3), 7:5(5). Više od svega raduje što sada neizvesni mečevi pripadaju srpskom teniseru. Đere je postavio rekord od 18 izgubljenih taj-brejkova zaredom, a sada nastavlja da pravi niz onih koje osvaja.

Protiv Heslea je tako čak dva puta rešio set u taj-brejku. Biće ovo prvo finale za srpskog tenisera na betonu u karijeri, a u finalu će igrati sa francuskim veteranom Adrijanom Manarinom.

Manarino je savladao u polufinalu Borika van de Zandšulpa sa 6:0, 6:4.

Đere je u ovom trenutku 89. igrač sveta, ali će od ponedeljka za najmanje 25 pozicija popraviti svoje mesto na ATP listi. U slučaju da trijumfuje mogao bi da dodđe i do 55. pozicije. Đere je u karijeri osvojio dve titule, obe na šljaci, najpre je napravio pravo čudo u Rio de Žaneiru i podigao trofej, da bi 2020. godine osvojio i turnir na Sardiniji.

Najbolji plasman na ATP listi upisao je 2019. godine kada je stigao do 27. pozicije. Ove sezone ima skor od 14 pobeda i 18 poraza.

BONUS VIDEO Laslo Đere savladao Gaskea u Vinston Sejlemu

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare